amortizare mijloace fixe

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
cristeae

amortizare mijloace fixe

#1 Mesaj de cristeae »

Buna seara, in registrul de evidenta fiscala la contul 6811 imi apare o suma pe chelt.nedeductibile. Am cautat in fisa contului dar nu ma lamuresc de unde vine , la nici un mijloc fix nu am trecut nedeductibil, am o singura masina a patronului restul numai utilaje. Unde as putea verifica de unde provine aceasta suma, o pot sterge de pe nedeductibil ?
Va multumesc.

gramac921

Re: amortizare mijloace fixe

#2 Mesaj de gramac921 »

ce depasea 1500 lei din amortizare /luna Saga trece pe nedeductibil

cristeae

#3 Mesaj de cristeae »

1500 lei/ mijloc fix ? , imi cer scuze nu stiu, este corect ? unde sa citesc sa fiu sigura ca este bine ?
Va multumesc.

mantogp710

#4 Mesaj de mantogp710 »

(14) Prin excepție de la prevederile art. 7 pct. 44 și 45, pentru mijloacele de transport de persoane care au cel mult 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, din categoria M1, astfel cum sunt definite în Reglementările privind omologarea de tip și eliberarea cărții de identitate a vehiculelor rutiere, precum și omologarea de tip a produselor utilizate la acestea - RNTR 2, aprobate prin Ordinul ministrului lucrărilor publice, transporturilor și locuinței nr. 211/2003, cu modificările și completările ulterioare, cheltuielile cu amortizarea sunt deductibile, pentru fiecare, în limita a 1.500 lei/lună. Pentru aceste mijloace de transport nu se aplică prevederile alin. (12) lit. h). Sunt exceptate situațiile în care mijloacele de transport respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:

a) vehiculele utilizate exclusiv pentru servicii de urgență, servicii de pază și protecție și servicii de curierat;

b) vehiculele utilizate de agenții de vânzări și de achiziții, precum și pentru test drive și pentru demonstrații;

c) vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru serviciile de taximetrie;

d) vehiculele utilizate pentru prestarea de servicii cu plată, inclusiv pentru închiriere către alte persoane, transmiterea dreptului de folosință, în cadrul contractelor de leasing operațional sau pentru instruire de către școlile de șoferi.

cristeae

#5 Mesaj de cristeae »

Multumesc mult pentru ajutor, acum am inteles si suma corespunde.
Va doresc numai bine.

acsintee

#6 Mesaj de acsintee »

In lunile ianuarie- mai 2025 in registru imobilizari am la o SC 19 autoturisme amortizate integral , in iunie 2025 imi apar cu amortizare lunara . Unde gresesc?

Scrie răspuns