Rectificare suma achitata in baza Declaratiei Unice

radulescur594

Rectificare suma achitata in baza Declaratiei Unice

#1 Mesaj de radulescur594 »

Salutare!

In cazul veniturilor din activitati independente(PFA) s-a declarat gresit in declaratia unica venitul net in suma de 1000 de lei rezultand CASS 100 lei si impozit 90 de LEI => 190 lei, suma care s-a platit la stat :roll:

In urma unei verificari s-a constatat ca venitul net era de 2500 de lei, se intocmeste declaratie unica rectificativa si rezulta CASS 250 si Impozit 225 lei => 475 lei de plata

La ce rubrici in declaratia rectificativa ar trebui trecute sumele platite anterior CASS 100 lei si impozit 90 LEI, astfel incat sa fie scazute din suma totala de plata? sau cum ar trebui procedat sa apara doar diferentele de plata, nu suma totala de 475 lei.

Multumesc anticipat!

paturcai

Re: Rectificare suma achitata in baza Declaratiei Unice

#2 Mesaj de paturcai »

Nu este nevoie sa treceti platile in rectificativa.
Depuneti rectificativa si asteptati.
ANAF are evidentele proprii si nu pune pret pe aceste informatii; daca va imaginati ca treceti ceva in rectificativa (la plati) si va veni cineva si va verifica si va raspunde: DA, asa este sau NU, nu este asa, va inselati. Sistemul lor de a raspunde nu exista; sunt niste fraze scornite de niste minti obosite si plictisite care nu au nicio legatura cu nimic. Pana si angajatii ANAF (neoficial) recunosc ca raspunsurile automate sunt avioane.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

radulescur594

#3 Mesaj de radulescur594 »

Multumesc pentru raspuns.

Prin urmare depun rectificativa, in cazul meu cu sumele totale corecte: CASS 250 si Impozit 225 lei => 475 lei de plata si va scadea sistemul automat din suma totala de 475 lei suma achitata anterior de 190 lei, astfel incat sa platesc doar difrenta.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Corect!
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

Scrie răspuns