declaratii cod special tva

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
constantina479

Re: declaratii cod special tva

#16 Mesaj de constantina479 »

Pentru a depune declaratiile pe codul special de tva, trebuie depusa o noua D150 ? cu procura noua pe codul nou de tva ?
Multumesc,

balazse246

#17 Mesaj de balazse246 »

Da.

cristinav260

#18 Mesaj de cristinav260 »

Buna ziua, am si eu o situatie: Firma neplatitoare de TVA si care nu are cod special de TVA pt AIC, in iunie face o achizitie intracomunitara de servicii soft. Patronul , in momentul inregistrarii firmei pe site-ul respectiv nu vede ca in fata codului fiscal, site-ul ii insereaza RO. Face achizitia, plateste factura cu cardul, valoarea fiind de 16 euro ( fara TVA). Acum in iulie, imi vin la inregistrat documentele. Pe factura emisa de furnizor ( care are cod de TVA) imi apare la datele firmei romanesti codul fiscal ( cel normal ) dar cu RO in fata . Factura emisa a fost facuta FARA TVA iar mai jos au trecut ca si explicatie "VAT is not applicable on this invoice because a valid VAT registration number was provided and the reverse charge mechanism has been applied." , adica aplica taxare inversa. Problema e ca eu am verificat codul fiscal al firmei romanesti pe VIES si bineinteles ca apare ca nu e valid. Patronul le-a scris un mail in care le explica ca CIF nu e cu TVA si ca atare ei trebuie sa refaca factura cu TVA. Eu intreb: cum procedez? inregistrez factura la valoarea cu tot cu TVA, urmand ca patronul sa plateasca diferenta furnizorului? Am de intocmit D301 si D394? atat timp cat firma nu e platitoare de TVA si nici inregistrata in scop special de TVA pt AIC? Am gasit tot felul de pareri si nu stiu care e alegerea corecta? Multumesc.

pomparaus

#19 Mesaj de pomparaus »

Indiferent ca iti va emite o alta factura cu TVA, tu vei plati tva la acea factura. O lucrezi pe intrari valuta cu tip T si se va genera NC 635=4423 , TVA pe care il vei declara prin 301 pe codul firmei si il vei plati.

cristinav260

#20 Mesaj de cristinav260 »

Multumesc. Inca o intrebare, trebuie musai sa se inscrie cu cod special de TVA ? Chiar daca nu va mai face nicio achizitie intracomunitara?

herganiec

#21 Mesaj de herganiec »

DA, chiar și pentru o singură achiziție de servicii intracomunitare.
Conform Codului fiscal, înregistrarea este obligatorie, chiar dacă firma nu mai intenționează să facă astfel de achiziții în viitor.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns