Pentru a depune declaratiile pe codul special de tva, trebuie depusa o noua D150 ? cu procura noua pe codul nou de tva ?
Multumesc,
declaratii cod special tva
- balazse246
-
Re: declaratii cod special tva
Buna ziua, am si eu o situatie: Firma neplatitoare de TVA si care nu are cod special de TVA pt AIC, in iunie face o achizitie intracomunitara de servicii soft. Patronul , in momentul inregistrarii firmei pe site-ul respectiv nu vede ca in fata codului fiscal, site-ul ii insereaza RO. Face achizitia, plateste factura cu cardul, valoarea fiind de 16 euro ( fara TVA). Acum in iulie, imi vin la inregistrat documentele. Pe factura emisa de furnizor ( care are cod de TVA) imi apare la datele firmei romanesti codul fiscal ( cel normal ) dar cu RO in fata . Factura emisa a fost facuta FARA TVA iar mai jos au trecut ca si explicatie "VAT is not applicable on this invoice because a valid VAT registration number was provided and the reverse charge mechanism has been applied." , adica aplica taxare inversa. Problema e ca eu am verificat codul fiscal al firmei romanesti pe VIES si bineinteles ca apare ca nu e valid. Patronul le-a scris un mail in care le explica ca CIF nu e cu TVA si ca atare ei trebuie sa refaca factura cu TVA. Eu intreb: cum procedez? inregistrez factura la valoarea cu tot cu TVA, urmand ca patronul sa plateasca diferenta furnizorului? Am de intocmit D301 si D394? atat timp cat firma nu e platitoare de TVA si nici inregistrata in scop special de TVA pt AIC? Am gasit tot felul de pareri si nu stiu care e alegerea corecta? Multumesc.
Indiferent ca iti va emite o alta factura cu TVA, tu vei plati tva la acea factura. O lucrezi pe intrari valuta cu tip T si se va genera NC 635=4423 , TVA pe care il vei declara prin 301 pe codul firmei si il vei plati.
-
Multumesc. Inca o intrebare, trebuie musai sa se inscrie cu cod special de TVA ? Chiar daca nu va mai face nicio achizitie intracomunitara?
DA, chiar și pentru o singură achiziție de servicii intracomunitare.
Conform Codului fiscal, înregistrarea este obligatorie, chiar dacă firma nu mai intenționează să facă astfel de achiziții în viitor.
Conform Codului fiscal, înregistrarea este obligatorie, chiar dacă firma nu mai intenționează să facă astfel de achiziții în viitor.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”