Eliminare stoc imobilizare

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
radulescur594

Eliminare stoc imobilizare

#1 Mesaj de radulescur594 »

Va salut,

Am casat niste imobilizari corporale si necorporale din ecranul Imobilizari->Modernizari/Reevaluari.... si imi apar in continuare in stoc atat la "Stuatie Stocuri" cat si la "Fisiere->Articole".

Cum as putea sa le elimin din stoc?

Merci anticipat!

pomparaus

Re: Eliminare stoc imobilizare

#2 Mesaj de pomparaus »

La fisiere-articole e logic sa iti apara, ca doar le-ai foosit nu?
Doar daca ai luna inchisa nu le mai vezi in imobilizari.

radulescur594

#3 Mesaj de radulescur594 »

Merci de raspuns

Exemplu: Am avut 10 telefoane, am casat cateva, am mai adaugat cateva...la stoc imi apar toate care au fost dealungul timpului, chiar daca nu mai exista toate. Era mult mai simplu daca evidenta din stoc batea cu cea faptica.
De asemenea si la lista de inventariere stocul scriptic este incorect(cumulat dealungul timpului).

prin urmare nu exista nicio varianta sa se poata sterge din stoc concomitent ca casarea?

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Eu nu inteleg despre ce situatie stocuri vorbesti tu la imobilizari, pt.ca din imobilizari poti sa tiparesti registrul imobilizarilor, nu stocuri si in registru apar doar cele active.

radulescur594

#5 Mesaj de radulescur594 »

Am creat tip de articol pentru imobilizare.
Atunci cand am operat factura de intrare, in ecranul de jos la tip am selectat "mobilier aparatura birotica" si am creat articol"telefon".
Trebuia sa las pe nedefinit?

pomparaus

#6 Mesaj de pomparaus »

TOATE imobilizarile cu valori mai mari de 2.500 lei se lucreaza pe intrari pe nedefinit, cu articol contabil cls.2, apoi cand validezi factura, programul te intreaba daca o inregistrezi la imbilizari, zici DA si acolo ai tot ce e legat de acel activ, clasa, durata de amortizare, amortiz/luna....etc.
Saga are un manual de utilizare foarte, foarte bun. eu inainte sa lucrez cu Saga, am citit tot manualul.

radulescur594

#7 Mesaj de radulescur594 »

da, minunat :roll:

cum as putea sa reglez aceasta situatie?

Am toate imobilizarile de ani de zile inregistrate in acest mod. Nu mai am cum sa le reglez acum...

Impacteaza cu ceva ?

pomparaus

#8 Mesaj de pomparaus »

Tu ce crezi? Ti-ai pus o secunda intrebarea, cum si unde ai inregistrate cheltuielie cu amortizarea lunara a fiecarui mijloc fix?
Tu ai o situatie contabila ce nu reflecta realitatea.

radulescur594

#9 Mesaj de radulescur594 »

Cheltuielile lunare cu amortizarea sunt evidentiate automat de program in ecranul articole contabile, le-am verificat in fiecare luna si sunt inregistrate in mod corect
De asemenea sunt evidentiate corect in balanta...
Ultima oară modificat Mar Iul 22, 2025 1:06 am de către radulescur594, modificat 1 dată în total.

balazse246

#10 Mesaj de balazse246 »

Pentru radulescur594
Mergi la "operatii speciale" si le scazi, dupa care stornezi nota contabila prin "articole contabile".

radulescur594

#11 Mesaj de radulescur594 »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

Acum daca incerc sa introduc pe nedefinit o imobilizare noua si merg la "intretinere baza de date"->la verificare imobilizari totul OK

in schimb la verificare intrari primesc atentionare "214 Conta: 10000 lei - Fara stoc" , practic este vorba de factura de intrare a imobilizarii
e normal sa primesc aceasta notificare intrucat contul 214 e deja setat la "Fisiere->Tipuri Articole" aferente gestiunii si nu-l mai pot sterge de acolo pentru ca a fost folosit.

as vrea ca de acum sa introduc imobilizarile corect pe nedefinit dar o sa primesc mereu atentionarea de mai sus. Impacteaza cu ceva, sau este doar o simpla atentionare si nu produce niciun efect?

Multumesc anticipat balazse246 !

Scrie răspuns