Buna seara.
Am facut o nefacuta. Am constatat ca la o firna care a beneficiat de facilitati (agricultura) nu am configurat corect salarii si nu a retinut impozitul pe salarii la salariati in 2025. In clipa in care am constatat acest lucru am facut declaratii rectificative D112 pentru firecare luna si le-am transmis.
Acum vine partea interesanta: am convenit ca lunar angajatiilor sa le opresc pe stat de plata diferenta sau sa achite in caserie.In luna iunie am oprit pe stat impozitul aferent primei luni,in retineri ,din salariu net.Toate bune si frumoase dar m-am impotmolit cu articolul contabil aferent acestor oreratiuni.
Daca fac 421-427 =1000 lei reprezentand suma totala respectiva cu care se diminueaza salariul primit de salariat si lunar fac 421-427=200 lei mi se dubleaza suma.Pare o tampenie dar m-am blocat pur si simplu si nu stiu cum sa-l reglez pe 427.
Multumesc pentru sugestii.
Recuperare salariu necuvenit
Re: Recuperare salariu necuvenit
Retinerile din salariu se opereaza pentru datoriile catre terti. Ce retinere sa mai operezi in stat, ca netul deja s-a diminuat cu impozitul declarat prin rectificative, nu?
Tu doar - conform intelegerii- faci DI cu acele sume pentru fiecare salariat, astfel se regleaza 421
Tu doar - conform intelegerii- faci DI cu acele sume pentru fiecare salariat, astfel se regleaza 421
Re: Recuperare salariu necuvenit
Multumesc pomparaus .Problema este ca ei primesc salariul pe card si vor sa le virez mai putin (cat le ramane dupa ce le opresc diferenta).Altfel ar trebui sa scoata dupa card si sa depuna in caserie.