concedii medicale
concedii medicale
Buna seara!Am o intrebare personala legata de concediu medical. Am primit adeverinta de la locul de munca ca figurez cu concediu medical cod 01de 37 zile si cod 13de 57 zile iar acum in luna Iulie am fost internata si am mai primit 8 zile de concediu medical cu cod 01 iar angajatorul imi spune ca am depasit 90 de zile de concediu medical si nu poate plati fara comisie. Eu stiu faptul ca codul 01 nu se aduna cu codul 13. Care este solutia? Multumesc!
Re: concedii medicale
Ai doar 45 de zile de concediu medical cod 01, deci NU ai depășit plafonul de 90 de zile.
Codul 13 nu se cumulează cu codul 01, deci angajatorul NU are dreptate dacă include și cele 57 de zile de cod 13 în totalul celor 90.
Discută din nou cu angajatorul / contabilitatea explicand..
Dacă nu acceptă, solicită punctul de vedere al medicului de familie sau medicului curant care a emis concediile – ei pot susține acest aspect legal.
În ultimă instanță, poți cere un punct de vedere oficial de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS), cu o solicitare scrisă sau online. Ei au obligația de a clarifica acest aspect conform legii.
Codul 13 nu se cumulează cu codul 01, deci angajatorul NU are dreptate dacă include și cele 57 de zile de cod 13 în totalul celor 90.
Discută din nou cu angajatorul / contabilitatea explicand..
Dacă nu acceptă, solicită punctul de vedere al medicului de familie sau medicului curant care a emis concediile – ei pot susține acest aspect legal.
În ultimă instanță, poți cere un punct de vedere oficial de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CAS), cu o solicitare scrisă sau online. Ei au obligația de a clarifica acest aspect conform legii.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”