Se petrece un lucru curios : cand generez D.394, in sectiunea G apar sumele corect preluate, dar dupa ce validez, acele sume dispar si da eroarea ce v-am spus.
Am facut o noua reactualizare a versiunii 595 si degeaba.
Voi va puteti explica ce se intampla?
Eroare la DEC 394 pentru August 2025
-
ionetei153
Re: Eroare la DEC 394 pentru August 2025
Daca pot sa ajut si nu o fac,degeaba exist.
-
tobosv790
@ionetei153 exact așa pățesc și eu. Dar numai la o firmă. Cu ce e deosebită această firmă față de celelalte: are gestiune cantitativ- valorica la materialele folosite. Pe acestea le folosește la producția de mobilă sau le comercializează ca atare. O fii și asta vreo cauză a problemei.
-
tobosv790
Pentru @ionetei153:
Mi-au raspuns cei de la SAGA
"Buna ziua,
Eroarea provine de la bonurile fiscale negative.
Regulile de validare ale D394 nu permit sa aveti bonuri fiscale negative."
Si pana acum (fiind cu evidenta cantitativ -valorica) erau in partea de 'detalii" la iesiri si pozitii cu minus. Dar in august acele pozitii, gen "storno avans" sunt cu tva 19% si atunci programul le "individualizeaza" ca bonuri de sine statatoare cu valoare negativa desi valoarea totala a bonului NU ESTE NEGATIVA (altfel casa de marcat nu le-ar accepta).
Ce am facut : Am dat o salvare baza de date. Apoi am devalidat toate bonurile care contineau pozitii negative cu 19%. Astfel nu mai apar in jurnal vanzari si nu sunt preluate in 394. I-am dat o inchidere luna. Am facut 394, am validat-o si am depus-o. Apoi am restaurat baza de date din SALVAREA facuta la inceput. S-a intamplat in august deoarece la detalii bonuri am si pozitii cu 21% si cu 19% (cele negativa). Este o situatie particulara. Luna viitoare nu va mai fii cazul.
ASTA E. Sper ca m-am facut inteles. Sa-ti fie de folos!
Mi-au raspuns cei de la SAGA
"Buna ziua,
Eroarea provine de la bonurile fiscale negative.
Regulile de validare ale D394 nu permit sa aveti bonuri fiscale negative."
Si pana acum (fiind cu evidenta cantitativ -valorica) erau in partea de 'detalii" la iesiri si pozitii cu minus. Dar in august acele pozitii, gen "storno avans" sunt cu tva 19% si atunci programul le "individualizeaza" ca bonuri de sine statatoare cu valoare negativa desi valoarea totala a bonului NU ESTE NEGATIVA (altfel casa de marcat nu le-ar accepta).
Ce am facut : Am dat o salvare baza de date. Apoi am devalidat toate bonurile care contineau pozitii negative cu 19%. Astfel nu mai apar in jurnal vanzari si nu sunt preluate in 394. I-am dat o inchidere luna. Am facut 394, am validat-o si am depus-o. Apoi am restaurat baza de date din SALVAREA facuta la inceput. S-a intamplat in august deoarece la detalii bonuri am si pozitii cu 21% si cu 19% (cele negativa). Este o situatie particulara. Luna viitoare nu va mai fii cazul.
ASTA E. Sper ca m-am facut inteles. Sa-ti fie de folos!
- balazse246
Pentru ionetei153
Ar fi optim daca o problema sa postezi intr-un singur topic si nu in mai multe, daca cineva stie raspunsul, iti va raspunde.
Ar fi optim daca o problema sa postezi intr-un singur topic si nu in mai multe, daca cineva stie raspunsul, iti va raspunde.
Buna ziua,
In situatia in care am primit de la furnizor o factura in care e stornat avansul cu tva 19%, iar valoarea produselor e in aceeasi factura, cu tva 21%, rezultand baza impozabila 0 lei, Tva de platit de exemplu 15 lei. Cum trebuie trecute in D394 - pe doua randuri diferite, unul tva 19%, numar facturi 0, sumele negative si un rand tva 21% , numar facturi 1, sumele pozitive? sau pe o singura linie, tva 21%, baza 0, tva 15 lei? Am sunat la callcenter-ul Anaf, a zis sa incerc a doua varianta, sa vad daca imi da eroare... Mi-a zis ca inca nu au avut aceasta situatie si nu stiu cum trebuie procedat...
In situatia in care am primit de la furnizor o factura in care e stornat avansul cu tva 19%, iar valoarea produselor e in aceeasi factura, cu tva 21%, rezultand baza impozabila 0 lei, Tva de platit de exemplu 15 lei. Cum trebuie trecute in D394 - pe doua randuri diferite, unul tva 19%, numar facturi 0, sumele negative si un rand tva 21% , numar facturi 1, sumele pozitive? sau pe o singura linie, tva 21%, baza 0, tva 15 lei? Am sunat la callcenter-ul Anaf, a zis sa incerc a doua varianta, sa vad daca imi da eroare... Mi-a zis ca inca nu au avut aceasta situatie si nu stiu cum trebuie procedat...
- balazse246
Programul iti pune "0" la storno cu 19% si "1" la achzitia cu 21% si nu se genereaza eroare, deci poti merge pe varianta generata de program.
Multumesc mult!balazse246 scrie: ↑Mie Sep 24, 2025 6:26 pm Programul iti pune "0" la storno cu 19% si "1" la achzitia cu 21% si nu se genereaza eroare, deci poti merge pe varianta generata de program.