Asigurare Medicala Privata preluare D112

neacsum86

Asigurare Medicala Privata preluare D112

#1 Mesaj de neacsum86 »

Buna ziua,

Avem o societate nou inregistrata in Saga, iar incepand cu luna noiembrie se plateste pentru angajati si asigurare medicala privata. Am adaugat asigurarea la retineri dar nu se preia in D112, trebuie facut si altceva?

Multumesc!

paturcai

Re: Asigurare Medicala Privata preluare D112

#2 Mesaj de paturcai »

Acei bani nu se retin de la angajat, sunt "cadoul" firmei pentru angajat in limita a 400 EUR/anual/persoana.
In situatia in care suma este mai mare de 400 EUR/an/persoana ceea ce depaseste se considera venit salarial (ca si cum i-ati acordat o prima) si se impoziteaza cu toate taxele ca la un salariu.
Asigurarea nu se considera "retinere" si nici nu poate fi vorba de asa ceva. Retinerile au "in spate" hotarari judecatoresti.
Ca sa apara in D112 trebuie sa mergeti la TICHETE si acolo sa adaugati "Prime de asigurare voluntară de sănătate sau Servicii medicale sub formă de abonament" chestii din acestea.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

meira

#3 Mesaj de meira »

Din pacate nu de poate adauga la tichete asigurare medicala sau pensie facultativa, ce este trecut acolo are corelatie in program cu D112.
Eu nu vad alta varianta decat competarea manuala... pentru fiecare salariat.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Mergeti la TICHETE si adaugati "Abonament sportiv" (este in categoria celor 400 EUR/an); normal ca are legatura cu D112 dacaeste legat de cei400 EUR/an.
Cred ca de fapt doriti altceva si poate nu inteleg eu ce doriti.

De fapt doriti ca sa recuperati de la angajat faptul ca firma ii plateste o asigurare medicala privata?
Scuze: ce castiga salariatul? Poate nu vrea o astfel de asigurare. Daca este gratis desigur ca va vrea, dar ca sa-i opriti din salariu...nu puteti sa faceti asa ceva. Trebuie sa aveti baza legala pentru un astfel de tratament.
Care este castigul firmei? Nu este o cheltuiala deductibila.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

meira

#5 Mesaj de meira »

Pensia facultativa este suportata de angajator.
Este introdusa lunar la retineri cu opțiunea nu se retine de la salariat, dar nu se duce automat in d112 asa cum se duc tichetele de masă. Despre completarea automata in declarație este vorba.

neacsum86

#6 Mesaj de neacsum86 »

Buna ziua,

Va raspund din nou, primul mesaj se pare ca nu s-a inregistrat...

Este vorba de o asigurare medicala de sanatate suportata de angajator pe care o inregistrez in RETINERI la una dintre societati din ianuarie 2023 si se duce in D112 in sectiunea E.3 - 8.5.6. Primele de asigurare voluntară de sănătate, precum şi serviciile medicale furnizate sub formă de abonament, suportate de angajator pentru angajaţii proprii, astfel încât la nivelul anului să nu se depăşească echivalentul în lei al sumei de 400 euro, pentru fiecare persoană, conform art. 76 alin. (4^1) lit. f) din CF (E3_71).

Salariatului nu i se retine nimic din salariu, iar el beneficiaza de consultatii medicale, analize medicale, ecografii, CT si RMN etc., in baza asigurarii platite de societate. Ce depaseste 400 eur/an se considera avantaj salarial se adauga la venitul brut si se impoziteaza ca si salariul.

Am vazut unde era greseala mea de inregistrare pe noua societate: in loc sa aleg la Denumire retineri “Asigurare voluntara de sanatate sp. de angajator”, selectam “Asigurare voluntara de sanatate”. Acum am ales denumirea corecta si se duce automat in D112.

Poate vor avea si alte persoane nevoie sa stie acest aspect.

Multumesc!
O zi buna!

ursac907

#7 Mesaj de ursac907 »

Buna ziua,

Le-ati inregistrat la retineri, asigurare voluntara suportata de angajator si a dus sumele automat in D112?

Multumesc!

Scrie răspuns