Cod fiscal pentru fiecare punctde lucru de la 1 salariat

Scrie răspuns
manead510

Re: Cod fiscal pentru fiecare punctde lucru de la 1 salariat

#76 Mesaj de manead510 »

raspuns Anaf:
060
constatator Registru comertului
declaratie pe proprie raspundere ca exista min un salariat
dovada de spatiu

dutue807

#77 Mesaj de dutue807 »

Buna seara

In legatura cu codul fiscal obtinut pentru punctul de lucru , este necesara depunerea D700 pe CIF nou , pentru inregistrarea ca platitor de impozit pe salarii - 602 ?
Deasemenea , trebuie obtinut acces in SPV pentru noul CIF in vederea verificarii fiselor ROL ?

Multumesc anticipat !

dutue807

#78 Mesaj de dutue807 »

Buna seara !
Daca stirea se va concretiza ....chiar este bataie de joc.Macar daca luau masuri la inceputul lunii cand toata lumea sustinea ca este o prostie si nu face decat sa creasca birocratia. Asa , cu 2 zile inainte de termenul limita , dau pe surse un proiect de lege

https://www.profit.ro/perspective/schimbari-legislative-pentru-firme/ultima-ora-inregistrarea-sediilor-secundare-simplifica-sanctiunile-suspenda-apare-sediul-secundar-desemnat-multe-sedii-secundare-aceeasi-localitate-platitoare-salarii-proiectul-trece-rapid-guvern-22325780

tatum

#79 Mesaj de tatum »

Raspunsul ANAF a fost :"are obligația să solicite înregistrarea fiscală"
la intrebarea : o societate care are sediul social in sectorul 2, si doua puncte de lucru la ACEEASI adresa, in acelasi imobil, doar ca sunt apartamente diferite.

paturcai

#80 Mesaj de paturcai »

Se pare ca s-a revenit.
Exista pe site-ul ANAF, la Transparenta decizionala, un proiect de ordononanta care pe langa faptul ca amana depunerea lui 060, face lumina si legat de punctele de lucru din aceeasi localitate cu sediul social.
Deci, daca punctul de lucru si sediul social se afla in aceeasi localitate NU se mai solicita cod fiscal si pentru punctul de lucru.
Daca exista mai multe puncte de lucru in aceeasi localitate, NU se solicita pentru TOATE punctele de lucru cate un cod fiscal, ci numai pentru unul. Exemplu: Sediul social este in sectorul 1, si am 4 puncte de lucru in sectorul 6, atunci pentru TOATE punctele de lucru din sectorul 6 se solicita UN SINGUR COD FISCAL PENTRU TOATE punctele de lucru.
Sa aducem multumirile noastre colegului nostru TomaC care prin vocea sa a facut public acest lucru pe site-ul STARTUPCAFE: https://startupcafe.ro/document-inregistrarea-fiscala-a-sediilor-secundare-urmeaza-sa-se-simplifice-se-vor-suspenda-si-sanctiunile-93615
Colegul nostru - foarte corect de altfel - a subliniat ca este ABSURD sa soliciti un cod fiscal separat pentru un punct de lucru care se afla in aceeasi Unitate Administrativ Teritoariala (UAT).
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

balazse246

#81 Mesaj de balazse246 »

Ce frumos ca cei care au drept sa propuna modificari legislative nu colaboreaza cu institutiile in cauza pentru a scoate un act normativ corect, ci o data scoate ceva, ii inebunim pe toti, dupa care pecetuim ca sa fie bine.

tobosv790

#82 Mesaj de tobosv790 »

Am constatat ca pentru o firma s-a eliberat CUI-ul pentru punctul de lucru cu salariati. Insa nu m-a anuntat nimeni nici pe e-mail nici telefonic nici in SPV. Cand am depus 112 pe ianuarie 2026 pe recipisa mi-au trecut ca eroare faptul ca nu am facut repartizarea pe CUI........ Dupa ce am facut "setari diverse" "firma are filiale/puncte de lucru" si am definit acest punct de lucru cu CUI-ul aflat ca mai sus (din recipisa) la redepunerea D112 am primit recipisa "fara erori de validare". Ce parere aveti?

balazse246

#83 Mesaj de balazse246 »

Este normal sa apara asa.

tobosv790

#84 Mesaj de tobosv790 »

balazse246 scrie: Mie Feb 04, 2026 10:56 am Este normal sa apara asa.
Totuși cum ALTFEL pot întra în posesia informației referitoare la noile CUI-uri ale punctelor de lucru cu salariați?

paturcai

#85 Mesaj de paturcai »

Doamne, asta este chiar o nebunie!
Acum trebuie sa luam la verificat daca s-au emis si inregistrat coduri fiscale pentru punctele de lucru.
Tehnologia nu înlocuiește omul, dar omul care folosește tehnologia îl înlocuiește pe cel care nu o folosește.
Nu trebuie sa fii primul dar trebuie să fii cel mai bun!

balazse246

#86 Mesaj de balazse246 »

Pentru tobosv790
As dorii sa clarific putin raspunsul oferit, mi se pare normal mesajul de eroare o data ce s-au declarat puncte de lucru.
Faptul ca ANAF nu comunica cum trebuie lucrurile ii altceva.

camere

#87 Mesaj de camere »

Intri pe mfinante gov.ro, informații fiscale și bilanțuri, alegi județul, introduci numele firmei și dacă există cif pt punct de lucru apare încă odată nunele firmei dar cu alt cod fiscal. Așa am aflat și eu că mi s-a emis pe 02.02.2026 cif pt punct de lucru dar fiind emis luna aceasta mi-a dat eroare D112 pt ianuarie, a trebuit să o depun din nou fără salariați pe punct de lucru.

ionescui187

#88 Mesaj de ionescui187 »

Buna ziua,
Ar trebui sa facem analitice la 444 pentru fiecare cif (punct de lucru) sau cum tinem evidenta separat?, tinand cont de prevederea :
"plătitorii de salarii și de venituri asimilate salariilor au obligația să organizeze și să conducă contabilitatea astfel încât aceasta să reflecte impozitul aferent veniturilor fiecărei luni, calculat, reținut și virat, pe fiecare entitate care intră sub incidența prezentului alineat"

beciad

#89 Mesaj de beciad »

tobosv790 scrie: Mie Feb 04, 2026 10:28 am Am constatat ca pentru o firma s-a eliberat CUI-ul pentru punctul de lucru cu salariati. Insa nu m-a anuntat nimeni nici pe e-mail nici telefonic nici in SPV. Cand am depus 112 pe ianuarie 2026 pe recipisa mi-au trecut ca eroare faptul ca nu am facut repartizarea pe CUI........ Dupa ce am facut "setari diverse" "firma are filiale/puncte de lucru" si am definit acest punct de lucru cu CUI-ul aflat ca mai sus (din recipisa) la redepunerea D112 am primit recipisa "fara erori de validare". Ce parere aveti?

Mă aflu aproximativ în aceeași situație . Am obținut cif nou pentru punctul de lucru; am transmis d113 pt ianuarie și am primit răspuns ca ciful respectiv “ nu este declarat “ . Întrebarea mea este : după ce am primit cod nou de la ANAF , mai este necesar să fac ceva ? Sau în d112 trebuie să bifez ceva ? Sau în saga ?
Mulțumesc !

roncovf

#90 Mesaj de roncovf »

Salutare!
Aveti idee daca codul fiscal al punctului de lucru se ridica de la sediul finantelor unde are firma sediul social sau de la sediul la care este arondat punctul de lucru?

Scrie răspuns