Concediu medical feb 2026 cod 13
Concediu medical feb 2026 cod 13
Buna ziua, angajat cu CM in continuare toata luna feb 2026 cod 13 (CM inceput in luna 11-2025) conform Ordin 521/500/2026 nu beneficiaza de prima zi din luna platita. Daca prima zi neplatita imi apare mesaj "Campul pentru prim azi a fost bifat eronat". De la casa de sanatate mi s-a spus ca nu se plateste prima zi pentru nici un CM chiar daca este in continuare. Solutie?
Re: Concediu medical feb 2026 cod 13
Prima zi:nu se plătește, dar rămâne zi de concediu medical și constituie stagiu de asigurare
Situația ta: continuare din ianuarie
Regula se aplică după data emiterii certificatului, nu după începutul bolii.
Situația ta: continuare din ianuarie
Regula se aplică după data emiterii certificatului, nu după începutul bolii.
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
Nu m-ati inteles. In program nu ma lasa sa pun bifa in coloana prima zi neplatita.Voiam o solutie pentru inregistrarea CM .
Prima zi e neplătită doar pentru prima zi a concediului. Concediul poate fi acordat în baza unui certificat medical sau 10.
-
luchianc987
la fel am si eu
si la fel am sunat la casa de sanatate
si la fel am primit raspunsul
indiferent daca e cm initial sau in continuare, din februarie 2026, pentru concediile medicale ,prima zi nu se plateste
si la fel imi da eroare
si la fel am sunat la casa de sanatate
si la fel am primit raspunsul
indiferent daca e cm initial sau in continuare, din februarie 2026, pentru concediile medicale ,prima zi nu se plateste
si la fel imi da eroare
- balazse246
Pentru luchianc987
Ai intrebat de ce apare altceva in actul normativ?
La casa de sanatate am intrebat, iar ei mi-au zis ca nu e precizat nici unde si ca este in lucru o propunere pt viitor
Noul proiect de Ordonanță de Urgență publicat în transparență decizională prevede că la articolul II, după alineatul (1) se introduce un alineat nou, alin. (11), cu umătorul cuprins:
„(11) În cazul concediului medical acordat fără întrerupere pentru un episod de boală, indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate se calculează şi se plătesc prin diminuarea cu o singură zi, indiferent de numărul certificatelor de concediu medical eliberate.”
dar momentan au zis ca prima zi din CM ca e initiala sau continuare nu se plateste acum pana nu apare modificarea OUG 91/2025
Noul proiect de Ordonanță de Urgență publicat în transparență decizională prevede că la articolul II, după alineatul (1) se introduce un alineat nou, alin. (11), cu umătorul cuprins:
„(11) În cazul concediului medical acordat fără întrerupere pentru un episod de boală, indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate se calculează şi se plătesc prin diminuarea cu o singură zi, indiferent de numărul certificatelor de concediu medical eliberate.”
dar momentan au zis ca prima zi din CM ca e initiala sau continuare nu se plateste acum pana nu apare modificarea OUG 91/2025
„Nu inteligența ne face mari, ci bunătatea inimii. Nu contează cât de mult știi, ci cât de mult bine faci.”
-
luchianc987
ce act normativ?balazse246 scrie: ↑Joi Mar 12, 2026 4:13 pm Pentru luchianc987
mi au spus sa citesc ordinul 521 din 27.02.2026
atat
ca se se discuta despre exceptii sunt doar vorbe si nu este nimic publicat
ca sunt multi angajatori care suna la casa exact ptr aceasta problema si ca sfatul lor e sa nu platim prima zi de concediu pentru ca imi respinge dosarul de rambursare cm
- balazse246
Vezi cele postate aici:
https://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic.php?f=9&t=61342
Vezi b).i).
Vezi b).i).
Acelasi raspuns l-am primit si eu. In feb nu se plateste prima zi de Cm indiferent data e initial sau in continuare fara nici o exceptie. M-au trimis la ordinul 521/500/2026 care specifica ca pexceptieentru CM eliberate in perioada 01.02.2026-31.012.2027 indemnizatiile ....se calculeaza si se platesc prin diminuarea cu o zi .....exceptie fiind CM acordate pentru izolare.
-
luchianc987
am citit, am despartit si in propozitii simple fraza, am facut analiza morfologica si sintaxa literara cu atentie la virgulebalazse246 scrie: ↑Vin Mar 13, 2026 9:00 am Vezi cele postate aici:
Vezi b).i).
tot nu mi da
de la a casa de sanatate mi s-a spus ca
orice medical emis, atentie emis incepand cu februarie 2026 prima zi nu se plateste
eu am o speta cu un medical emis in 29 ianuarie 2026 pentru toata luna februarie
si cica la ala nu se da jos prima zi
sa citesc ordinul
si din ce am inteles pe tot felul de canale , este scris un punct de vedere al unei case din olt
ca prima zi nu se plateste neam
- balazse246
Eu personal nu prea le am cu legislatia in general, asa ca, eu am inteles altfel, dar se pare ca nu la fel cum face Casa de Sanatate.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca daca sunt mai multe sesizari in acest sens, de ce nu vine Casa de Sanatate/Ministerul Sanatatii cu clarificari exacte, dar ma gandesc ca nimeni de acolo nu prea doreste sa isi asume responsabilitatea, ci lasa in seama contribuabilului de a lua o decizie, si o sa vina ulterior cu pensalizari.
Ceea ce ma deranjeaza pe mine este ca daca sunt mai multe sesizari in acest sens, de ce nu vine Casa de Sanatate/Ministerul Sanatatii cu clarificari exacte, dar ma gandesc ca nimeni de acolo nu prea doreste sa isi asume responsabilitatea, ci lasa in seama contribuabilului de a lua o decizie, si o sa vina ulterior cu pensalizari.
-
marianam80
Asa este
Nu vor sa si asume nimic
Eu o sa merg cu dosarul la rambursare si daca mi l refuza le spun sa mi treacă motivul scris pe cerere
Nu vor sa si asume nimic
Eu o sa merg cu dosarul la rambursare si daca mi l refuza le spun sa mi treacă motivul scris pe cerere
In Martie 2026 prima zi - 1 martie pica duminica. Atunci nu trebuie sa bifez : prima zi neplatita? Daca bifez scade o zi lucratoare.
așa și trebuie.