Buna ziua,,
Daca firma detine in proprietate imobilul in care isi are sediul,iar acesta este folosit partial pentru locuinta asociatului,amortizarea aferenta se deduce integral sau doar 50% din profitul impozabil?
Multumesc anticipat.
Deducere amortizare imobil
Re: Deducere amortizare imobil
Nu. Dar poate fi o problemă legată de deducerea TVA. Pentru că nu este utilizat integral pentru activitatea economică. De asemenea orice cheltuială efectuată acolo este considerată a fi în beneficiul asociatului și tratat ca venit al acestuia.
"k1)50% din valoarea cheltuielilor de funcționare, întreținere și reparații aferente unui sediu social achiziționat de către contribuabil în clădiri de locuințe sau în clădiri individuale de locuit, din ansambluri rezidențiale definite potrivit prevederilor legale, care nu este utilizat exclusiv în scopul activității economice. În cazul în care sediul social, aflat în patrimoniul contribuabilului, este utilizat în scop personal de către acționari sau asociați, cheltuielile respective sunt considerate ca fiind efectuate în favoarea acestora, potrivit prevederilor alin. (4) lit. d), fiind nedeductibile la calculul rezultatului fiscal;"
"k1)50% din valoarea cheltuielilor de funcționare, întreținere și reparații aferente unui sediu social achiziționat de către contribuabil în clădiri de locuințe sau în clădiri individuale de locuit, din ansambluri rezidențiale definite potrivit prevederilor legale, care nu este utilizat exclusiv în scopul activității economice. În cazul în care sediul social, aflat în patrimoniul contribuabilului, este utilizat în scop personal de către acționari sau asociați, cheltuielile respective sunt considerate ca fiind efectuate în favoarea acestora, potrivit prevederilor alin. (4) lit. d), fiind nedeductibile la calculul rezultatului fiscal;"
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: Deducere amortizare imobil
Multumesc tomac.