marketline si avans casa de marcat

Chestiuni specifice extensiilor PubLine si MarketLine
calfav592

marketline si avans casa de marcat

#1 Mesaj de calfav592 »

Buna ziua, lucram cu Saga client-server. Avem Marketline (lucram cantitativ - valoric) legat la casa de marcat prin Fisco si emite zilnic bonuri pt avans (incasam cu numerar sau cu cardul), la vanzarea produselor, stornam avansul, iar bonul fiscal este intotdeauna cu valoare pozitiva incasand doar diferenta. Intrebarea mea este: pe Zet apare ca si ANULAT sumele cu minus din acea zi. Este in regula asa? Gresesc eu undeva la setari? In rest Z si datele din Saga sunt in regula. Va multumesc.

chirigiui509

Re: marketline si avans casa de marcat

#2 Mesaj de chirigiui509 »

Situația "emite zilnic bonuri pt avans" în corespondență cu "(incasam cu numerar sau cu cardul)" și restul explicației, descrie o situație pe care aș defini-o mai degrabă ca fiind atipică. Din economia textului înțeleg că încasarea are loc în aceeași zi cu vânzarea (posibil că există o simultaneitate a proceselor) motiv pentru care o primă verificare ar trebui făcută în secțiunea de setări, casa de marcat unde să vă asigurați că atât modelul de casă de marcat cât și metodele de plată respectiv cotele de TVA sunt bine alese.

Un răspuns pripit ar fi că dacă datele se transferă corect în SAGA iar conturile/codurile sunt bine alese (așadar nu avem incidență fiscală) "este suficient și corect".
Opinia mea este că ar trebui să aveți în vedere și elementele de conformitate, faptul că în jurmanul JE al casei de marcat este posibil să se înregistreze avansuri (...subiect distinct) și că n-ar fi lipsit de interes să acordați atenția cuvenită acestor "note".
Puteți începe prin a solicita firmei care se ocupă de service să verifice și să vă comunice setările casei de marcat după care, destul de probabil, veți constata o diferență/neconcordanță în ecranul de configurare din aplicația de vânzare.

Driverul utilizat (Fisco în exemplul dumneavoastră) TREBUIE să respecte principiul neutralității fiscale iar singura lui contribuție va fi aceea de a realiza conexiunea dintre Market Line și casa de marcat (priviți-l ca pe o curea de transmise). Cu toate astea, în folder-ul în care este instalat driver-ul veți găsi un loc în care se păstrează "comenzile" trimise către casa de marcat - oferiți firmei de service și câteva astfel de "modele de analiză".

Răspunsul de mai sus este acordat sub rezerva că flow-ul descris de dumneavoastră nu presupune un decalaj de timp între vânzare și încasare iar operațiunea se închide în cadrul aceluiași raport Z.

Scrie răspuns