Buna ziua,
Avem o situatie in care societatea mama este cu sediul in Romania si sucursala in UE,
Am dori sa ne ajutati cu metoda de preluarea si integrare a bazei de date de la sucursala in contabilitatea din Romania.
Multumim,
preluare date sucursala din UE
Re: preluare date sucursala din UE
Răspunsul nu este așa de simplu precum poate părea. Pentru a evita consolidarea cu probleme este necesar să stabiliți niște reguli clare privind înregistrarea facturilor. Fie că sunt emise de către furnizori către acea entitate, fie că sunt emise de entitate către clienți. Se recomandă ca la nivel de sucursală să opereze datele și în baza firmei mamă.
Depinde și cum funcționează sucursala și firma mamă. Cunosc situații unde toate plățile sunt efectuate de către firma mamă pentru facturile emise spre sucursală. Sucursala le înregistrează și le dă în plată prin 481.
Teoretic trebuie să preluați tot - active, datorii, venituri, cheltuieli. De aceea operarea și la nivel de sucursală în baza de date a firmei mamă a stocurilor de exemplu este recomandată.
Depinde și cum funcționează sucursala și firma mamă. Cunosc situații unde toate plățile sunt efectuate de către firma mamă pentru facturile emise spre sucursală. Sucursala le înregistrează și le dă în plată prin 481.
Teoretic trebuie să preluați tot - active, datorii, venituri, cheltuieli. De aceea operarea și la nivel de sucursală în baza de date a firmei mamă a stocurilor de exemplu este recomandată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.