ultimele modificari SAGA
-
hegedusa378
ultimele modificari SAGA
"Aceasta este ultima versiune in care se permite activarea licentelor pe masini virtuale sau in sesiuni de tip remote desktop software". Rugaminte, imi poate "traduce" cineva? nu am inteles nimic. Am licente active pe toate calculatoarele, inclusiv pe server, dar am si situatii in care lucrez de pe calculatorul de acasa (care este cu licente) prin Remote pe calculatorul de la birou (care la fel are licenta)? Multumesc
Re: ultimele modificari SAGA
Nu este nimic de tradus. De la versiunea viitoare, adica C_3.0.607 sau PS_3.0.351, nu se va mai activa aplicatia daca este rulata in masina virtuala sau daca se foloseste in sesiune (logare windows) remote RDP. Nu cred ca e cazul la dvs. dar ar trebuii sa stiti daca ati configurat dvs. modalitatea de lucru. Daca nu, cine v-a configurat saga, trebuie sa stie.
-
craciuns734
Dar sa ne explicati putin modul de lucru spre care va indreptati viitor:
- sa inteleg ca pentru cei care am migrat la Saga Web tot o sa avem nevoie de un desktop cu care sa se sincronizeze baza de date din serverul Saga? sau se urmareste eliminarea server-ului (desktop-ului) local?
- iar pentru cei care au un server si statii de lucru conectate in mod client la acel server, instalarea server-ului trebuie sa fie direct pe masina fizica, nu pe vre-o instanta virtuala, si deasemenea sa nu se acceseze remote, corect?
- sa inteleg ca pentru cei care am migrat la Saga Web tot o sa avem nevoie de un desktop cu care sa se sincronizeze baza de date din serverul Saga? sau se urmareste eliminarea server-ului (desktop-ului) local?
- iar pentru cei care au un server si statii de lucru conectate in mod client la acel server, instalarea server-ului trebuie sa fie direct pe masina fizica, nu pe vre-o instanta virtuala, si deasemenea sa nu se acceseze remote, corect?
Daca serverul SAGA C este in VM, iar pe server intram doar pt update, definit societati, back-up, etc… administrare, asa este ok ?, suntem impactati de aceasta modificare ?
Statiile care se leaga la server, au licentre, sunt masini fizice....separate, calculatoare de sine statoare...
Statiile care se leaga la server, au licentre, sunt masini fizice....separate, calculatoare de sine statoare...
Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa astepti
rezultate diferite.
rezultate diferite.
Noi avem doua servere. Ele sunt doua VM-uri dedicate ce ruleaza pe acelasi server fizic. Fiecare VM are licenta lui. Angajatii au clienti instalati pe fiecare statie, fiecare cu licenta ei.
Pe server se fac doar operatiuni de administrare, prin RDP pe respectivele VM-uri. Adica adaugare/stergere de societati, update server, backup. Nu se opereaza contabilitate, acest lucru se intampla de pe statiilie client ce au licente fiecare.
Arhitectura noastra IT si politicile pe care le avem definite dpdv business continuity nu ne permit sa rulam workloaduri pe servere fizice
Pe server se fac doar operatiuni de administrare, prin RDP pe respectivele VM-uri. Adica adaugare/stergere de societati, update server, backup. Nu se opereaza contabilitate, acest lucru se intampla de pe statiilie client ce au licente fiecare.
Arhitectura noastra IT si politicile pe care le avem definite dpdv business continuity nu ne permit sa rulam workloaduri pe servere fizice
Prostia inseamna sa faci acelasi lucru in mod repetat si sa astepti
rezultate diferite.
rezultate diferite.