factura emisa pe societate si achitata de asigurator
Re: factura emisa pe societate si achitata de asigurator
Patronul trebuie să înțeleagă faptul că profitul fiscal e una și profitul economic altceva.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Da, e greu sa explici de ce dintr-o asigurare CASCO pe care o plateste, si nu pe bani putini, ajunge sa plateasca impozit pe profit.
Eu sunt de acord. Și eu le explic că profitul fiscal e una și cel economic e altceva. Și le dau și-n scris și exemple și de fiecare dată, deși spun că au înțeles, la prima situație de genul ăsta reluăm explicațiile. Ghinionul lor este că eu reiau doar o dată. A doua oară le spun că le-am explicat deja și-i trimit să recitească ce le-am scris de prima dată.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Eu as folosi contul 473 si pentru inregistrarea facturii si pentru plata:
473 = 401 pt factura de reparatii
401 = 473 pt plata, nu afecteaza cheltuielile si veniturile, nu e treaba mea ce face vinovatul si asiguratorul
473 = 401 pt factura de reparatii
401 = 473 pt plata, nu afecteaza cheltuielile si veniturile, nu e treaba mea ce face vinovatul si asiguratorul
Ok, dar 473 il folosesti cand nu stii despre ce este vorba, dar tu stii.
Buna ziua,
Am primit astazi in SPV factura de storno, emisa de firma reparatii auto, aferenta unei facturi din 2024 care nu a fost onorata de asigurator ( asa pretinde firma de reparatii auto)
Mentionez ca dauna a fost in 2024 cand nu se transmiteau facturile in SPV, deci nu am intrat in posesia facturii initiale de dauna si nu am cunostinta de valoare - nu este inregistrata in contabilitate
Am sunat la firma de service auto ptr lamuriri si am primit un raspuns scurt: daca nu sunt multumita de factura de storno se indreapta catre firma noastra pentru recuperarea debitului
Cum trebuie sa procedez cu factura primita astazi?
Am primit astazi in SPV factura de storno, emisa de firma reparatii auto, aferenta unei facturi din 2024 care nu a fost onorata de asigurator ( asa pretinde firma de reparatii auto)
Mentionez ca dauna a fost in 2024 cand nu se transmiteau facturile in SPV, deci nu am intrat in posesia facturii initiale de dauna si nu am cunostinta de valoare - nu este inregistrata in contabilitate
Am sunat la firma de service auto ptr lamuriri si am primit un raspuns scurt: daca nu sunt multumita de factura de storno se indreapta catre firma noastra pentru recuperarea debitului
Cum trebuie sa procedez cu factura primita astazi?