Buna ziua
Va rog sa imi spuneti cum pot inregistra diurna pentru administratorul unui pfa care are multiple deplasari in afara localitatii timp de mai multe zile pe luna.
De la ANAF mi s-a spus ca se poate inregistra aceasta cheltuiala pentru administratorului pfa-ului.
Multumesc anticipat.
DIURNA
- balazse246
Re: DIURNA
PFA-ul nu are administrator, are doar titular.
Din cate stiu eu, dar este posibil sa gresesc, de cativa ani deja nu mai este permis acordarea de diurna pentru titularul PFA-ului.
Precis ca cei de la ANAF au zis de "diurna" si nu "cheltuieli de deplasare" (aceasta ultima poate include, cheltuieli de cazare, cheltuieli cu combustibil cu masina unitatii, etc.)
Din cate stiu eu, dar este posibil sa gresesc, de cativa ani deja nu mai este permis acordarea de diurna pentru titularul PFA-ului.
Precis ca cei de la ANAF au zis de "diurna" si nu "cheltuieli de deplasare" (aceasta ultima poate include, cheltuieli de cazare, cheltuieli cu combustibil cu masina unitatii, etc.)
Buna ziua. Au spus sigur ca pot inregistra diurna, dar am gasit pareri impartite de aceea am intrebat aici poate s-a mai lovit cineva de aceasta speta.
- balazse246
Aici eu nu vad nici unde diurna, dar este posibil sa gresesc.ART. 68 - Reguli generale de stabilire a venitului net anual din activități independente, determinat în sistem real, pe baza datelor din contabilitate
...
(4) Condițiile generale pe care trebuie să le îndeplinească cheltuielile efectuate în scopul desfășurării activității independente, pentru a putea fi deduse, în funcție de natura acestora, sunt:
...
h) să fie efectuate pe perioada deplasării contribuabilului care își desfășoară activitatea individual și/sau într-o formă de asociere, în țară și în străinătate, în scopul desfășurării activității, reprezentând cheltuieli de cazare și transport, altele decât cele prevăzute la alin. (7) lit. k);
Buna ziua,
pentru cazarea PFA-ului deductibilitatea este de 100% daca este facuta in scopul desfasurarii activitatii, sau este deductibila limitat?
Multumesc mult.
pentru cazarea PFA-ului deductibilitatea este de 100% daca este facuta in scopul desfasurarii activitatii, sau este deductibila limitat?
Multumesc mult.