completare certificat medical
-
completare certificat medical
daca am avut un concediu medical cod 08 suportat integral din CCI...
1 - la tip asigurat stie cineva ce completez? bifez salariat sau asigurat cu declaratie de asigurare pt concedii si indemnizatii?
2 - procent plata...85%...asta stiu.....
3 - baza de calcul a indemnizatiei de asig soc de sanatate.......programul a calculat 69,2308???asta scriu?
4 - zile baza de calcul...probabil le iau din program, nu?...7 zile sunt.
5 - media zilnica a bazei de calcul a indemnizatiei de asig soc de sanatate......???
6 - cuantumul indemnizatiei de asig soc de sanatate
7 - indemnizatie suportata de angajator (zile.......lei.......)
8 - indemnizatie suportata din bugetul FNUASS pt CI.................?
9 - Indemnizatie suportata din fondul de asigurare pt accidente de munca si boli prof...aici sigur nu trebuie sa completez nimic...
la unele am stiut...dar la altele nu...cine ma poate ajuta, va rog!!!!!!!!!!!
1 - la tip asigurat stie cineva ce completez? bifez salariat sau asigurat cu declaratie de asigurare pt concedii si indemnizatii?
2 - procent plata...85%...asta stiu.....
3 - baza de calcul a indemnizatiei de asig soc de sanatate.......programul a calculat 69,2308???asta scriu?
4 - zile baza de calcul...probabil le iau din program, nu?...7 zile sunt.
5 - media zilnica a bazei de calcul a indemnizatiei de asig soc de sanatate......???
6 - cuantumul indemnizatiei de asig soc de sanatate
7 - indemnizatie suportata de angajator (zile.......lei.......)
8 - indemnizatie suportata din bugetul FNUASS pt CI.................?
9 - Indemnizatie suportata din fondul de asigurare pt accidente de munca si boli prof...aici sigur nu trebuie sa completez nimic...
la unele am stiut...dar la altele nu...cine ma poate ajuta, va rog!!!!!!!!!!!
In primul rand citeste aici modul de completare:
http://www.cnas.ro/default.asp?id=79&strSearch=233
1. salariat
2. 85%
3. nu, se trece salariului pe ultimele 6 luni, calculeaza programul trebuie doar copiat
4. treci nr de zile pe ultimele 6 luni, calculeaza programul trebuie doar copiat
5. aici treci 69,2308 (adica salariul pe ultimele 6 luni, impartit cu nr de zile pe ultimele 6 luni)
6. total indemnizatie de boala
7. zero, deoare este suportat din CCI
8. aici se trece indemnizatia de boala, dar acolo ai si nr de zile care mai trebuie sa completezi cu nr de zile de boala
9. nimic.
Sper ca am trecut corect.
Daca mai intrebari mai scrie.
http://www.cnas.ro/default.asp?id=79&strSearch=233
1. salariat
2. 85%
3. nu, se trece salariului pe ultimele 6 luni, calculeaza programul trebuie doar copiat
4. treci nr de zile pe ultimele 6 luni, calculeaza programul trebuie doar copiat
5. aici treci 69,2308 (adica salariul pe ultimele 6 luni, impartit cu nr de zile pe ultimele 6 luni)
6. total indemnizatie de boala
7. zero, deoare este suportat din CCI
8. aici se trece indemnizatia de boala, dar acolo ai si nr de zile care mai trebuie sa completezi cu nr de zile de boala
9. nimic.
Sper ca am trecut corect.
Daca mai intrebari mai scrie.
-
- fagarasa176
Diferenta intre codul 08 si....sa zicem... codul 01 de exemplu este in primul rand procentul 75% si 85% si in al doile arand fondul din care este suportat.
Sincer doar nu ai vrea sa arate modul de completare pentru fiecare cod in parte.
PS: speedy gonzales de balazse
Sincer doar nu ai vrea sa arate modul de completare pentru fiecare cod in parte.

PS: speedy gonzales de balazse

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
-
- fagarasa176
8. treci 7 zile si 412 lei
6. la fel ca la 8 adica 7 zile si 412 lei....aici se trece totalul zilelor si totalul sumelor
De ex daca ai 5 zile de la fs cu 10 lei si 5 zile de la fnuass cu 10 lei la cuantum treci 10 zile cu 20 lei, adica totalurile
6. la fel ca la 8 adica 7 zile si 412 lei....aici se trece totalul zilelor si totalul sumelor
De ex daca ai 5 zile de la fs cu 10 lei si 5 zile de la fnuass cu 10 lei la cuantum treci 10 zile cu 20 lei, adica totalurile

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
- balteanuc692
Am si eu o intrebare:
O angajata primeste CM cu cod 01-boala obisnuita 5 zile pe luna mai. Mai depun CM odata cu declaratia CCI? (odata ce se plateste CM din fondul de salarii, nu vad rostul).
Dupa ce mai lucreaza doua zile dupa CM 01, intra in CM cu 08-sarcina si lauzie. Programul imi da direct CM suportat din CCI. Banuiesc ca nu mai suporta sociateatea primele 5 zile din CM la cod 08, nu? Si daca nu, completez pe certificat doar la "indemnizatie suportata din FNUASS"?
Multumesc.
O angajata primeste CM cu cod 01-boala obisnuita 5 zile pe luna mai. Mai depun CM odata cu declaratia CCI? (odata ce se plateste CM din fondul de salarii, nu vad rostul).
Dupa ce mai lucreaza doua zile dupa CM 01, intra in CM cu 08-sarcina si lauzie. Programul imi da direct CM suportat din CCI. Banuiesc ca nu mai suporta sociateatea primele 5 zile din CM la cod 08, nu? Si daca nu, completez pe certificat doar la "indemnizatie suportata din FNUASS"?
Multumesc.
- danilevicis
1. da, certificatul medical se depune impreuna cu declaratia CCI.
2. Daca a lucrat 2 zile, apoi urmeaza un nou certificat avand codul 08, acesta se suporta integral din CCI, deoarece este vorba de sarcina si lauzie. Daca ar fi fost vorba de un alt cod, se suporta din FS primele 5 zile calendaristice, dar, fiind vorba de 08 se suporta integral de catre stat (CCI). Toate certificatele se depun impreuna cu declaratia pt concedii si indemnizatii
2. Daca a lucrat 2 zile, apoi urmeaza un nou certificat avand codul 08, acesta se suporta integral din CCI, deoarece este vorba de sarcina si lauzie. Daca ar fi fost vorba de un alt cod, se suporta din FS primele 5 zile calendaristice, dar, fiind vorba de 08 se suporta integral de catre stat (CCI). Toate certificatele se depun impreuna cu declaratia pt concedii si indemnizatii
Cu cat oamenii progreseaza mai mult, cu atat se lovesc de un adversar mai puternic
- balteanuc692
Avand in vedere ca incepand cu salariile pe luna mai 2010 se va declara in declaratia CCI si concediile medicale suportate de angajator (vezi http://www.vsc.ro/weblog/2010/05/14/ord ... -11052010/), precis va trebui sa anexezi certificatele medicale indiferent de cine este suportat concediul medical.
- balteanuc692