Va rog frumos,stie cineva cum inregistrez in Saga ambalaje primite pt care platesc garantie si cum inregistrez returnarea lor ?
Va multumesc
Ajutor
Re: Ajutor
1.http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... aje#p26030
Concret, in ecranul detalii, in linia unde inregsitram Ambalajele selectam contul 381.
2.Am asa un filing ca pentru garantie, se foloseste contul 2678.
( ps. daca primim ambalaje, si depunem garantii de la mai multi furnizori, nu ar fi rau sa definim cateva analitice in Planul de Conturi)
(simple pareri)
Concret, in ecranul detalii, in linia unde inregsitram Ambalajele selectam contul 381.
2.Am asa un filing ca pentru garantie, se foloseste contul 2678.
( ps. daca primim ambalaje, si depunem garantii de la mai multi furnizori, nu ar fi rau sa definim cateva analitice in Planul de Conturi)
(simple pareri)
Ambalajele ce circulă în sistem de predare/restituire se înregistrează prin 4091.
Nu se plătește garanție ci o valoare de garanție, o valoare mai mică decât prețul de vânzare al ambalajelor.
Nu se plătește garanție ci o valoare de garanție, o valoare mai mică decât prețul de vânzare al ambalajelor.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-valoarea la pret de înregistrare a ambalajelor achizitionate (contul 381)
-valoarea ambalajelor care circula în sistem de restituire, facturate de furnizori (contul 4091)
Tomac are dreptate.
-valoarea ambalajelor care circula în sistem de restituire, facturate de furnizori (contul 4091)
Tomac are dreptate.
Am primit o factura de garantie ambalaje, este valoare fara tva. Pana acum pe factura era trecut si valoate tva si inregistram in contul 4091- sunt ambalaje returnabile - . Cum sa inregistrez acuma valoarea garantiei, tot in 4091 sau in ce cont? Ce inregistrari contabile sa fac la primirea facturii de garantie ambalaje. Este si contract in care se face referira ca la primirea ambalajelor se va primi si factura de garantie ambalaje fara tva.