Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema : in cazul unui restaurant care detine program de gestiune ,mai este necesara introducerea si in programul de contabilitate a fiecarei retete,a materiilor prime ,a productiei lunare ? Sau de pe aceste rapoarte se pot face doar notele contabile necesare achizitiei de materii prime si apoi a produselor finite obtinute ?
Multumesc frumos!
Contabilitate restaurant
Re: Contabilitate restaurant
Nu este nevoie. Ar fi o muncă inutilă. Complet inutilă.
Este suficient să introduceți intrările în sistem global-valoric și ieșirile asemenea. Descărcarea de gestiune să o operați printr-o notă contabilă la finele lunii după ce solicitați celor de acolo o listă a stocului la finele lunii.
Este suficient să introduceți intrările în sistem global-valoric și ieșirile asemenea. Descărcarea de gestiune să o operați printr-o notă contabilă la finele lunii după ce solicitați celor de acolo o listă a stocului la finele lunii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
- Mesaje: 115
- Membru din: Vin Oct 14, 2011 8:02 am
Re: Contabilitate restaurant
va rog sa-mi spuneti si mie ce inregistrari se fac la un restaurant. nu am lucrat in domeniu. multumesc!
Re: Contabilitate restaurant
cautare ati facut aici pe forum? e un buton in drepta sus <CAUTARE>, apsati pe el si scrieti cuvantul restaurant si o sa gasiti o gramada de explicatii si discutii pe tema aceasta, eu am facut-o si am gasit asta:
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ant#p96544
Dar data urmatoare cautati inainte. apoi DACA nu gasiti intrebati.
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... ant#p96544
Dar data urmatoare cautati inainte. apoi DACA nu gasiti intrebati.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Re: Contabilitate restaurant
Buna ziua,
Ma regasesc in situatia expusa de adriela11, si anume un restaurant foloseste program de gestiune stocuri la locatie (cu retete definite si o evidenta foarte clara a stocurilor) si ma intrebam daca nu as putea utiliza o evidenta global valorica in SAGA. Intrebarea mea este cum as putea configura gestiunea, avand in vedere ca se achizitioneaza materii prime care se transforma in produse finite, deci nu am cum sa pun un pret de vanzare la materiile prime. Va multumesc pentru ajutor!
Ma regasesc in situatia expusa de adriela11, si anume un restaurant foloseste program de gestiune stocuri la locatie (cu retete definite si o evidenta foarte clara a stocurilor) si ma intrebam daca nu as putea utiliza o evidenta global valorica in SAGA. Intrebarea mea este cum as putea configura gestiunea, avand in vedere ca se achizitioneaza materii prime care se transforma in produse finite, deci nu am cum sa pun un pret de vanzare la materiile prime. Va multumesc pentru ajutor!
Re: Contabilitate restaurant
Este foarte simplu.
In primul rand, nu ai cum sa conduci evidenta global valoarica la pret de vanzare cu amanuntul, a materiilor prime achizitionate si consumate in restaurant, din moment ce un sortiment din materia prima achizitionata, se foloseste in doua sau mai multe preparate.
Vei conduce evidenta valorica a stocului, pe baza situatiilor generate de aplicatia de gestiune din restaurant (receptii de materii prime; bonuri de consum; balanta stocului de de materii prime de la sfarsitul lunii; rapoarte privind vanzarea cu amanuntul pe cote de TVA, etc.).
Vei avea de inregistrat intrarea de materie prima la pret de achizitie (prin intrari), vei inregistra productia obtinuta in restaurant (la pret de achizitie) si adaosul comercial ( ambele prin articole contabile), ca diferenta intre pretul de productie si veniturile din vanzarea preparatelor din restaurant.
Descarcarea de gestiune o va calcula SAGA, pe baza coeficientului k.
In primul rand, nu ai cum sa conduci evidenta global valoarica la pret de vanzare cu amanuntul, a materiilor prime achizitionate si consumate in restaurant, din moment ce un sortiment din materia prima achizitionata, se foloseste in doua sau mai multe preparate.
Vei conduce evidenta valorica a stocului, pe baza situatiilor generate de aplicatia de gestiune din restaurant (receptii de materii prime; bonuri de consum; balanta stocului de de materii prime de la sfarsitul lunii; rapoarte privind vanzarea cu amanuntul pe cote de TVA, etc.).
Vei avea de inregistrat intrarea de materie prima la pret de achizitie (prin intrari), vei inregistra productia obtinuta in restaurant (la pret de achizitie) si adaosul comercial ( ambele prin articole contabile), ca diferenta intre pretul de productie si veniturile din vanzarea preparatelor din restaurant.
Descarcarea de gestiune o va calcula SAGA, pe baza coeficientului k.
Eugen Pintea