contracte colective de munca
contracte colective de munca
O firma are activitate de comert cu amanuntul, cum pot afla daca exista contract colectiv de munca in aceasta ramura? Daca firma nu e afiliata unui sindicat sau altei organizatii din ramura, este obligatoriu sa se aplice coeficientii salariali?
Cum aflu in ce ramuri exista contracte colective de munca in vigoare?
Multumesc
Cum aflu in ce ramuri exista contracte colective de munca in vigoare?
Multumesc
Re: contracte colective de munca
Lista gasesti aici (si vezi care mai este valabil):
http://www.mmuncii.ro/old/ro/articole00 ... ticol.html
De altfel, o sa gasesti si textul:
http://www.mmuncii.ro/old/ro/articole00 ... ticol.html
De altfel, o sa gasesti si textul:
CCM Ramura COMERT 2010 - Expirat
Multumesc pentru raspuns.
Nu am gasit nicaieri pentru ramura sanitara, poate stie cineva daca exista contract colectiv de munca in domeniul medical, ma intereseaza daca pentru o asistenta medicala ce lucreaza in mediul privat trebuiesc aplicati coeficientii. Multumesc.
Nu am gasit nicaieri pentru ramura sanitara, poate stie cineva daca exista contract colectiv de munca in domeniul medical, ma intereseaza daca pentru o asistenta medicala ce lucreaza in mediul privat trebuiesc aplicati coeficientii. Multumesc.
nu mai exista coeficienti, de la minim in sus ii dati cat negociati.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Se poate sa imi raspunda cineva daca stie de existenta unui contract colectiv de munca la nivel de ramura pentru arhitectura?
Trebuie sa incadrez 2 persoane pe postul de arhitect (avand studii superioare) si nu stiu daca am voie sa le pun salariul de 800 ron.
Va multumesc mult de tot!
Trebuie sa incadrez 2 persoane pe postul de arhitect (avand studii superioare) si nu stiu daca am voie sa le pun salariul de 800 ron.
Va multumesc mult de tot!
nu exista contract colectiv de munca pt aceasta "ramura" ..
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
Multumesc mult!
la un numar de exact 21 salariati trebuie facut contract colectiv de munca sau in momentul cand depasim acest numar?
- balteanuc692
La 20 nu trebuie. La 21 trebuie.
-
buna ziua
Un administrator are salariati pe 2 societati diferite insa cu domeniu de activitate asemanator - servicii medicale. In unele situatii el isi foloseste salariatii de prima societate sa lucreze pe a doua si invers.
ITM-ul spune ca este munca la negru desi societatile au acelasi administrator si acelasi punct de lucru. Pentru a nu angaja aceiasi oameni pe ambele societati se poate utiliza un contract de colaborare intre firme ?
Va multumesc
Un administrator are salariati pe 2 societati diferite insa cu domeniu de activitate asemanator - servicii medicale. In unele situatii el isi foloseste salariatii de prima societate sa lucreze pe a doua si invers.
ITM-ul spune ca este munca la negru desi societatile au acelasi administrator si acelasi punct de lucru. Pentru a nu angaja aceiasi oameni pe ambele societati se poate utiliza un contract de colaborare intre firme ?
Va multumesc
Bine ai venit pe forum!
Se face un contract de prestari servicii si nu de colaborare, in acest caz unitatea A va factura unitatii B si invers pentru serviciile efectuate.
De altfel, ar putea sa ii angajeze pe ambele unitati, doar ca pe una sa fie cu timp partial.
Faptul ca administratorul/asociatul este aceeasi fiecare unitate are entitate separata si nu se fac favroruri/voluntariat pentru firmele asociate.
Se face un contract de prestari servicii si nu de colaborare, in acest caz unitatea A va factura unitatii B si invers pentru serviciile efectuate.
De altfel, ar putea sa ii angajeze pe ambele unitati, doar ca pe una sa fie cu timp partial.
Faptul ca administratorul/asociatul este aceeasi fiecare unitate are entitate separata si nu se fac favroruri/voluntariat pentru firmele asociate.
-
Buna ziua.
Va rog sa imi spuneti este apogata legea 130/1996?
Va rog sa imi spuneti este apogata legea 130/1996?
La adresa de mai jos verificati starea actului.
http://www.cdep.ro/ -> Repertoriul legislativ -> Interogare
Da, este abrogata prin Legea nr.62/2011.
http://www.cdep.ro/ -> Repertoriul legislativ -> Interogare
Da, este abrogata prin Legea nr.62/2011.
Marian Apetre
-
multumesc mult o zi buna in continuare