Scutit cu drept de deducere ff urgent!!!!

davidb107

Scutit cu drept de deducere ff urgent!!!!

#1 Mesaj de davidb107 »

Va rog frumos, o idee sa-mi dati.
Am control chiar acum la o societate care taie si paletizeaza lemn de foc. Are livrare in Germania la societati cu cod valid. Eu intotdeauna am bifat la iesiri S si din cate am inteles de la echipa Saga, bine fac. Totusi, in decont nu-mi duce sumele la 1-3, ci la randul 14. D-nii inspectori zic ca nu e corect.
In CF apare asa:
ART. 143 Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar
(2) Sunt, de asemenea, scutite de taxă următoarele:
a) livrările intracomunitare de bunuri către o persoană care îi comunică furnizorului un cod valabil de înregistrare în scopuri de TVA, atribuit de autorităţile fiscale din alt stat membru, cu excepţia:
1. livrărilor intracomunitare efectuate de o întreprindere mică, altele decât livrările intracomunitare de mijloace de transport noi;

Motivatia ar fi ca societatea in cauza e micro? :roll:

tomac

Re: Scutit cu drept de deducere ff urgent!!!!

#2 Mesaj de tomac »

Nu puneți S. Lăsați factură dacă e ieșire pe client cu cod valid de TVA din spațiul UE. Doar pentru alte livrări scutite decât cele ce s-ar încadra la rd.1 sau 3 din decont folosiți S.
Pe 1 și 3 va duce orice ieșire către firmă din UE cu cod de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

davidb107

Re: Scutit cu drept de deducere ff urgent!!!!

#3 Mesaj de davidb107 »

Nu am mai apucat ieri sa raspund, dar se pare ca ,,merge si asa"...
Eu le-am motivat ca vezi-doamne e intreprindere mica si de aceea nu se incadreaza la rd 1-3. :oops:
Trim I ramane asa, pe viitor voi alege Factura, daca asa spui ca e mai bine.
Oricum, multumesc pt. promptitudine!

Scrie răspuns