Buna ziua,
Am o societate care s-a infiintat in martie 2014 ca neplatitoare de TVA, CAEN 4631 Comert cu ridicata al legumelor si fructelor, insa in 17.04.2014 a trecut la platitoare de TVA la cerere. Pana acum achizitionarea marfurilor de la furnizori platitori de TVA o faceam: 371 = 401 (suma totala - cu TVA inclus). Incepand cu 17.04.2014 voi face nota: % = 401
371
4426
Mentionez ca nu am optat pt sfera TVA la incasare.
Cum procedez cu fisele de magazie si descarcarea de gestiune?
Va multumesc anticipat!
Trecere de la neplatitor TVA la platitor TVA
-
Re: Trecere de la neplatitor TVA la platitor TVA
Și nedumerirea este? Care anume?
Dacă operați corect intrările, programul va face corect notele. De dedus veți deduce la data facturii numai dacă furnizorul nu aplică TVA la încasare, altfel veți deduce la plată.
Dacă vă referiți la ajustarea TVA corespunzător stocului: acesta se face din inventar pentru gestiuni cantitativ-valorice sau prin articole contabile pentru gestiuni global-valorice.
Dacă operați corect intrările, programul va face corect notele. De dedus veți deduce la data facturii numai dacă furnizorul nu aplică TVA la încasare, altfel veți deduce la plată.
Dacă vă referiți la ajustarea TVA corespunzător stocului: acesta se face din inventar pentru gestiuni cantitativ-valorice sau prin articole contabile pentru gestiuni global-valorice.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.