contract lector

esanua488

contract lector

#1 Mesaj de esanua488 »

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am de angajat lectori pentru cursuri de formare profesionala, acesti lectori avand timp de 5 luni de predat un nr de ore diferit de la luna la luna (de ex prima luna 50, a doua 100, a treia 168, etc, dupa programa de pregatire). Care este forma cea mai corecta de angajare pentru acestia? Mentionez ca as opta pentru un contract de colaborare cu act dependenta si sa platesc toate impozitele, dar nu stiu unde sa-l incadrez (colaborator, alte ven asimilate sal). Daca le fac contr de munca trebuie sa fac acte adit in fiecare luna, sa-i dau concediu, etc. Este vorba de angajare in cadrul unui proiect POSDRU si nu se agreeaza contractul civil.
Va multumesc!

tomac

Re: contract lector

#2 Mesaj de tomac »

Nu există contract de colaborare cu activitate dependentă. Pur și simplu. Așa ceva nu există. Există contracte civile, convenții, etc. a căror tratament fiscal poate fi reconsiderat de fisc în anumite condiții. Dacă știți că nu respectați condițiile de la art.7 ce sunt puse acolo pentru a defini o activitate dependentă, atunci îi faceți contract de muncă cu timp parțial și plata cu ora, cu salariu orar, nu lunar.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

esanua488

#3 Mesaj de esanua488 »

Am inteles, dar in salariati se cere nr de ore pe luna, iar ele sunt diferite de la o luna la alta. In acest caz fac revisal in fiecare luna cu modificarea nr de ore?

eugen01

#4 Mesaj de eugen01 »

Scrie răspuns