concediu medical

barsane

concediu medical

#1 Mesaj de barsane »

buna ziua,
am o problema pe care va rog sa ma ajutati sa o rezolv am o salariata in concediu medical incepand cu data de 13.05.2014-26.05.2014 concediu medical initial cod indemnizatie 01, in continuare din data de 27.05.2014-31.05.2014 aduce alt concediu medical tot initial acelasi cod indemnizatie 01 de la acelasi medic este coret?, singurul lucru care difere pe cele doua certificate medicale este cod diagnostic.
Mai am o rugaminte cum trebuie sa inregistrez concediul medical in stat pentru a fi platit 5 zile de angajator si restul din CCi atunci cand inregistrez imi trece 10 zile de CM si nu pot sa modifica numarul de zile, trebuie sa trec certificatul de doua ori sa-l impart in 5 zile pentru angajator si 5 zile cci , nu am mai avut medicale pana acum nu stiu ce fac gresit.
va multumesc

balazse

Re: concediu medical

#2 Mesaj de balazse »

Certificatul "in continuare" se da pentru aceeasi boala si nu pentru aceeasi cod de indemnizatie.
Certificatul il vei inregistra pe 2 randuri:
- 13-17.05.2014 - FS;
- 18-26.05.2014 - CCI.
Al doilea certificat: 27-31.05.2014 - FS.
Citeste aici ORDIN Nr. 233/125 (certificat medical):
http://www.casan.ro/page/ordin-nr-233-125.html

barsane

#3 Mesaj de barsane »

buna ziua,
multumesc mult pentru raspuns, mai am o problema in declaratia 112 cand salvez angajata care are concediu medical imi da o eroare si anume; EROARE-(D2): Certificatul de concediu medical eliberat pentru incapacitate temporara de munca (ITM) de catre medicul de familie nu poate depasi 10 zile calendaristice, asa cum am spus este vorba de doua concedii initiale pentru cod indemnizatie 01 boala obisnuita. Va rog sa ma ajuta-ti ce trebuie sa fac pentru a fi corect in d112 unde gresesc,
va multumesc

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Depinde. Poate nu ați operat corect datele în ecranul de concedii medicale sau medicul a ignorat prevederea legală de a nu acorda mai mult de 10 zile calendaristice pe un certificat. Dacă medicul a prescris pe un formular de CM o perioadă mai mare de 10 zile, atunci luați legătura cu el pentru a corecta concediul. Pot fi două inițiale pe două formulare diferite, dacă cel de-al doilea este pentru un alt cod de boală.
Dacă medicul a eliberat corect certificatele pentru o perioadă de maxim 10 zile pe fiecare formular în parte, atunci nu rămâne decât să verificați dacă ,le-ați introdus corect.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns