Diurna soferi tir

bulzanv

Diurna soferi tir

#1 Mesaj de bulzanv »

Am o firma cu activitate de transport rutier,doresc sa ma lamuriti daca in contract munca la pc D (locul desfasurarii activitatii ) scrie transport marfa intern si intracomunitar,am dreptul sa dau diurna 87.5 euro/zi ?
2.Din 15 .07.2014 trimite soferi cu tot cu tir pt prestari servicii in Austria-Italia ,aici se poate da diurna?
Sint incepatoare ,multumesc mult pt ajutor
o zi buna

herganiec

Re: Diurna soferi tir

#2 Mesaj de herganiec »

diurna interna o calculati dvs in functie de ordinul de deplasare semnat,stampilat si calculat pe spate 32.5lei deductibil) restul nedeductibil daca doriti sa decontati mai mult.
La art. 55, din Codul fiscal, se defineste venitul din salarii. La pct. (1) lit. i) din acelasi articol se spune ca partea care depaseste 2,5 ori nivelul legal stabilit prin HG, se considera venit salarial. In consecinta, daca suma acordata ca indemnizatie de delegare depaseste nivelul pentru unitatile bugetare, ceea ce depaseste se considera venit salarial, iar la calculul imp. pe profit, orice venit salarial supus impozitelor si taxelor, este deductibil fiscal.
similar pentru diurna externa.
In hg 518 se da nivelul de diurna externa pentru fiecare tara. Inmultim cu 2,5 si suma rezultata este deductibila nu se include in salariu.
platesti diurna daca are mai mult de 24 de ore prima zi iar restul minim 12 ore.
diurna se da DOAR la angajati.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

Scrie răspuns