Rog pareri cu privire la urmatoarea problema:
Impozitul pe trensferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal (art. 77^1 din C.F. - impozitul pe care il calculeaza, retin si au obligatia sa-l plateasca notarii) este un impozit cu retinere la sursa, avand in vedere ca nu se declara prin D205 (declaratie informativa privind impozitul retinut la sursa), ci printr-o declaratie informativa semestriala (art. 77^3 din C.F.), si nu notarul este platitorul venitului ?
Sunt definite in mod clar undeva care sunt impozitele cu retinere la sursa ?
Multumesc
impozit retinere la sursa
-
Re: impozit retinere la sursa
- Art.52 din CF
- Art. 57 alin.1
Adica, ne uitam dupa sintagma "se calculează şi se reţine la sursă de către plătitorii de venituri."
Altfel desi nu sunt nominalizate..sunt foarte clar evidentiate in CPF la art.219 alin.1 lit.o
o) nereţinerea, potrivit legii, de către plătitorii obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă;
(continuare in alin.2)
- Art. 57 alin.1
Adica, ne uitam dupa sintagma "se calculează şi se reţine la sursă de către plătitorii de venituri."
Altfel desi nu sunt nominalizate..sunt foarte clar evidentiate in CPF la art.219 alin.1 lit.o
o) nereţinerea, potrivit legii, de către plătitorii obligaţiilor fiscale, a sumelor reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă;
(continuare in alin.2)
-
Re: impozit retinere la sursa
Multumesc, art 52 si 57 se refera la activitati independente si la venituri din salarii.
Cel de care ziceam eu la art. 77^1 este din transferul proprietatilor imobiliare. Aici platitorul de venituri nu este notarul, cel care are obligatia sa decclari si sa plateasca impozitul
Cel de care ziceam eu la art. 77^1 este din transferul proprietatilor imobiliare. Aici platitorul de venituri nu este notarul, cel care are obligatia sa decclari si sa plateasca impozitul