Buna ziua,
Va rog ajutati-ma cu un sfat; am o angajata la un punct de lucru care s-a desfiintat, careia trebuie sa ii incetez cim. Problema este ca desi acest punct de lucru (din alt judet decat sediul) s-a desfiintat din iunie 2014 ea inca mai apare ca si angajat la societate; am luat legatura cu angajata si ea nu vrea sa faca cerere de demisie si ne-a cerut sa o concediem noi pentru ca ea nu vrea sa semneze nimic.
Cum as putea sa incetez legal acest contract astfel incat sa ocoloesc eventualele probleme cu aceasta angajata?
M-am gandit sa facem o decizie de desfiintare post pt acel punct de lucru (ceea ce este real) dar am vazut ca aceasta decizie ar trebui semnata de angajat precum ca a luat la cunostinta decizia de concediere, semnatura pe care nu o pot obtine de la angajat.
Mai exista vreo alta varianta astfel incat sa o pot concedia fara sa fie nevoie sa imi semneze ea ceva?
Nu doresc sa incetez contractul pe motive disciplinare.
Multumesc.
concediere angajat
Re: concediere angajat
Administratorul emite o decizie cu privire la punctul de lucru care se suspenda, locurile de munca care se desfiinteaza precum si cu salariatii care vor fi concediati conform art. 65 din Codul muncii - desfiintarea postului. Se acorda preaviz de 20 de zile lucratoare, dupa care se va emite decizia de concediere. Pe perioada preavizului salariatul va fi platit.
Marian Apetre
si acea decizie de concediere trebuie semnata de salariat?
Salariata mea nu isi doreste sa mai fie angajata la noi, dar nici nu vrea sa semneze vreun document de pt incetarea cim.
Salariata mea nu isi doreste sa mai fie angajata la noi, dar nici nu vrea sa semneze vreun document de pt incetarea cim.
Trebuie explicat ca este necesar sa semneze pentru ca a luat la cunostinta decizia, in caz contrar il trimiti prin scrisoare cu confirmare de primire.
corect.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Data de incetare a contractului de munca in cazul unei concedierii cu art. 65.1 daca decizia este din 14.08.2014 este 12.09.2014?
Cele 20 de zile incep cu 14.08. sau cu 18.08 (15,16,17 au fost zile nelucratoare)?
Multumesc!
Cele 20 de zile incep cu 14.08. sau cu 18.08 (15,16,17 au fost zile nelucratoare)?
Multumesc!
cele 20 zile incep din data deciziei 14, si se cuprind toate zilele calendaristice (nu doar lucratoare). ops
Ultima oară modificat Joi Sep 11, 2014 5:36 pm de către herganiec, modificat 1 dată în total.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Scuze, dar se includ doar zilele lucratoare, vezi extras Codul Muncii:
SECŢIUNEA a 6-a
Dreptul la preaviz
Art. 75. - (1) Persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiază de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrătoare.
(2) Fac excepţie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. d), care se află în perioada de probă.
(3) În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).