Am introdus arendatorii astfel
Fișiere - Furnizori numele persoanei
- la Cod fiscal punCNP
- "Detalii" și aleg tipul venitului "Venituri din arendă"
- în ecranul intrări am operat o intrare de la persoana respectivă, cu cotă zero de TVA, punând la sumă suma brută convenită pentru arendă și la cont 612 . Programul a generat și reținut impozitul și CASS și a preluat datele și în D112.
Insa in jurnalul de cumparari imi apare : 10- Achizitii bunuri din tara si din import scutite, alte achizitii neimpozabile - iar la suma , suma bruta pe total arendatori introdusi.
Este corect sa apara arenda in decontul de tva?
ARENDA APARE SI IN DECONT 300?
Re: ARENDA APARE SI IN DECONT 300?
Da.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Folosesc saga PS (este vorba de un II platitor de TVA)
Am introdus in intrari ei eu tip N (neimpozabil) sau tip R (contracte), insa nu imi duce in jurnal de cumparari si nici in D300
Oare ce gresesc?
Am introdus in intrari ei eu tip N (neimpozabil) sau tip R (contracte), insa nu imi duce in jurnal de cumparari si nici in D300
Oare ce gresesc?
-
Din manual utilizare: n- operațiuni neimpozabile. Nu apar în jurnale si declarații
-
Ok. Am inteles!
Dar nici cele cu R (contractele), nu apar?
Teoretic mie imi trebuie sa apara ca sa duca in d300 arendele platite catre arendatori
Teoretic mie imi trebuie sa apara ca sa duca in d300 arendele platite catre arendatori
Ultima oară modificat Joi Feb 06, 2025 9:33 am de către eftimescue, modificat 1 dată în total.
-
Ok. Am inteles!