Contrib. de san. 5.5 % din venituri din activitati independe

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
bodeas172

Contrib. de san. 5.5 % din venituri din activitati independe

#1 Mesaj de bodeas172 »

Buna,am o intrebare legata de Contributia de sanatate pt. persoanele care nu au venit in tara dar la care le-au venit de plata pe 2012.
Sotul meu lucreaza in Belgia din 2012 cu contract de munca in Slovacia, din salariul lui se retine lunar contributia de sanatate. Este el obligat in tara sa mai plateasca contributia de sanatate ? pt.ca a primit decizia de impunere pe 2012, formularul 630 cu suma de plata 468 lei. De la firma lui a primit formularul A1 din care reiese ca este angajat la firma respectiva si i se platesc contributiile salariale.
De asemenea mama mea este pensionara din Decembrie 2013 in urma decesului tatalui meu,inainte era coasigurata dar i-a venit si ei de plata pe 2012 tot 468 lei echivalentul a 5.5 % din salariul minim pe 2012-700 lei.
Daca cineva poate sa ma ajute cu o informatie sau unde trebuie sa ma duc sa cer informatii va multumesc anticipat.

apetrem

Re: Contrib. de san. 5.5 % din venituri din activitati indep

#2 Mesaj de apetrem »

Cel mai probabil, au doi lei dobanzi de la banca, numite pompos venituri din "investitii".
N-ar fi cine stie ce, daca nu ar exista acea prevede teribila de la alin. (3)

ART. 296^27
(3) ... Baza lunară de calcul al contribuţiei de asigurări sociale de sănătate nu poate fi mai mică decât un salariu de bază minim brut pe ţară.

Una dintre cele mai toxice prevederi ale Codului Fiscal ...

Citeste mai mult: adev.ro/ni0x9u
Vezi si cazul alocatiilor pentru copii
http://www.mediafax.ro/social/mii-de-co ... a-13752428
Marian Apetre

bodeas172

Re: Contrib. de san. 5.5 % din venituri din activitati indep

#3 Mesaj de bodeas172 »

Sotul are cont deschis si probabil de acolo vine suma respectiva dar mama nu a avut cont deschis pana in decembrie 2013.
Ce trebuie sa contina contestatia?

Scrie răspuns