noua legislatie de la 1 feb.2015 legat de tva
noua legislatie de la 1 feb.2015 legat de tva
Am societate care a depasit plafonul si a trecut la tva , si cei de la admin au cerut documentatie pe cd, desi am cautat inca nu am reusit sa aflu despre ce este vb, va rog sa imi dati o mana de ajutor.
Multumesc
Multumesc
Re: noua legislatie de la 1 feb.2015 legat de tva
A primit cineva raspuns favorabil la Decl.088 ?
Eu am depus un intreg dosar pentru obtinerea codului valabil de TVA pe teritoriul Romaniei si am fost respinsi. Nu ne-au dat nici macar o explicatie clara...doar ca ceva nu e ok dar nu stiau sa-mi explice.
Stie cineva cum ar trebui procedat ?
Multumesc ,
Eu am depus un intreg dosar pentru obtinerea codului valabil de TVA pe teritoriul Romaniei si am fost respinsi. Nu ne-au dat nici macar o explicatie clara...doar ca ceva nu e ok dar nu stiau sa-mi explice.
Stie cineva cum ar trebui procedat ?
Multumesc ,
Am auzit ca daca nu ai incheiat contract cu o firma de contabilitate sau cu un expert contabil din Tabloul CECAR si nu completezi aceste date in Decl.088 iti respinge cererea.
Dar daca ai un contabil angajat cu 1 ora ? Trebuie numai firma sau expert contabil ?
Mi se pare o aberatie......
Mi se pare o aberatie......
-
da, eu am primit aviz favorabil pt. tva dar este un calvar si o nestiinta totala a functionarilor anaf.Formularul 088 este facut ca sa nu treaca nimeni ,are o gramada de campuri de care nu poti tyrece daca nu sant completate.
Aceasta procedura a fost chipurile introdusa pt. a simplifica lucrurile.Nu treci daca nu ai salariati la data decl 088,daca admin nu are si alte venituri,daca are contract cu un cabinet de conta trebuie anexat contractul care este pana la urma confidential,si pana la urma d088 este o declaratie pe propria raspundere deci admin. raspunde pt. ce a trecut acolo nu sa te duci cu tot felul de dovezi pe care ti le cer inspectorii aiurea care nu sant prevazute nicaieri.Greu.
Aceasta procedura a fost chipurile introdusa pt. a simplifica lucrurile.Nu treci daca nu ai salariati la data decl 088,daca admin nu are si alte venituri,daca are contract cu un cabinet de conta trebuie anexat contractul care este pana la urma confidential,si pana la urma d088 este o declaratie pe propria raspundere deci admin. raspunde pt. ce a trecut acolo nu sa te duci cu tot felul de dovezi pe care ti le cer inspectorii aiurea care nu sant prevazute nicaieri.Greu.
Pana la uRma au aprobat,dar mi-a spus admins.ca are cunoștințe cărora le-a respins,probabil ca asta e din cauza ca vor sa " adune bani la buget ", e o declarație fără rost, doar sa mai încurce puțin lucrurile,după ce m-am chinuit sa i-l rezolv,au mai cerut si documentele fizic nu doar in zip,poate o sa se trezească cel care a venit cu ideea ca nu au decât de pierdut
si eu am depus acest formular , si a fost respins, dar nu stiu pentru care cauza, nu am primit nici o explicatie, doar ca societatea nu justificata intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica conf.art.7 alin2 lit b Ordinul 17/2015, cum au ajuns la acesta concluzie ? si chiar nu stiu cum sa procedez in viitor daca mai sunt in situatie de a complecta acest formular?
Nu se primesc alte explicații și e o mare problemă din păcate.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Respingerea solicitării de înregistrare în scopuri de TVA este un mare abuz şi trebuie atacat pe caile prevăzute de Codul de procedură fiscală sau pe calea contenciosului administrativ.
Pentru că, respingerea înregistrării în scop de tva, mai ales la depăşirea plafonului, lezează grav interesele firmei şi face imposibilă continuarea normală a activităţii ei economice.
Respingerea solicitării de înregistrare în scopuri de TVA se face printr-o Decizie motivată emisă de organul fiscal competent, decizie numită generic în CPF "act administrativ fiscal".
Împotriva oricărui act administrativ fiscal se poate formula contestaţie. Contestaţia este o cale administrativă de atac a celui care se consideră lezat în drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia.
Este un abuz şi pentru faptul că Ordinul 17/2015 ofera celui care face analiza, trei variante:
a) îndeplineşte criteriile de evaluare,
b) nu îndeplineşte nici un criteriu de evaluare,
c) îndeplineşte parţial criteriile de evaluare.
Pentru ultima variantă, trebuie să invite la fisc reprezentantul legal al persoanei impozabile.
Şi probabil că aceasta este varianta corectă, nu cred că există cineva care nu îndeplineşte nici unul din cele trei criterii.
În concluzie, nu pierdeţi termenul şi contestaţi.
Pentru că, respingerea înregistrării în scop de tva, mai ales la depăşirea plafonului, lezează grav interesele firmei şi face imposibilă continuarea normală a activităţii ei economice.
Respingerea solicitării de înregistrare în scopuri de TVA se face printr-o Decizie motivată emisă de organul fiscal competent, decizie numită generic în CPF "act administrativ fiscal".
Împotriva oricărui act administrativ fiscal se poate formula contestaţie. Contestaţia este o cale administrativă de atac a celui care se consideră lezat în drepturile sale printr-un act administrativ fiscal sau prin lipsa acestuia.
Este un abuz şi pentru faptul că Ordinul 17/2015 ofera celui care face analiza, trei variante:
a) îndeplineşte criteriile de evaluare,
b) nu îndeplineşte nici un criteriu de evaluare,
c) îndeplineşte parţial criteriile de evaluare.
Pentru ultima variantă, trebuie să invite la fisc reprezentantul legal al persoanei impozabile.
Şi probabil că aceasta este varianta corectă, nu cred că există cineva care nu îndeplineşte nici unul din cele trei criterii.
În concluzie, nu pierdeţi termenul şi contestaţi.
Marian Apetre
BUNAA..va rog mult sa ma ajutati..vreau sa completez decl 088 insa nu reusesc sa bifez casutele..cum procedez.
Bine ai venit pe forum!
Daca ai incercat sa completezi acest fisier:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/f ... 8_2015.pdf
atunci din pacate nu vei putea, deoarece nu este un fisier editabil (pdf inteligent), poti doar tiparii si completa manual.
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/De ... 042015.pdf
Atunci completeaza datele privind asociatii/administratori (trebuie as treci cel putin un asociat si cel putin un administrator), dupa care apesi pe butonul "valideaza tabelul date privind asociatii/administratorii si continua completarea formularului" si vei putea pune bifele dorite.
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/f ... 8_2015.pdf
atunci din pacate nu vei putea, deoarece nu este un fisier editabil (pdf inteligent), poti doar tiparii si completa manual.
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/De ... 042015.pdf
Atunci completeaza datele privind asociatii/administratori (trebuie as treci cel putin un asociat si cel putin un administrator), dupa care apesi pe butonul "valideaza tabelul date privind asociatii/administratorii si continua completarea formularului" si vei putea pune bifele dorite.
Si eu am primit respingere pentru inregistrare in scop de TVA, bineinteles fara explicatii. Am incercat sa aflu ce punctaje sunt la intrebari si cred ca este un secret foarte bine pazit ca nu am reusit sa gasesc o baza legala din care sa reiasa punctajele fiecarei intrebari. Consider ca introducerea atat de netransparenta a acestei proceduri va naste mari mizerii "fiscale" daca nu se gasesc persoane juridice care sa vrea sa actioneze in instanta aceste prevederi si sa incerce abrogarea lor si spun asta pentru ca deja sunt cazuri de respingere a inregistrarii platitorilor in cazul depasirii plafonului de 65000 euro. Dar sunt inregistrati ca platitori de TVA si apoi li se anuleaza concomitent codul de TVA, in acest fel ei colectand TVA fara drept de deducere, dar acest drept il pierd si cei care achizitioneaza de la aceste persoane. Daca mai adaugam ca periodic se vor primi de la centru liste cu firmele care sunt de verificat prin procedura formularului 88 din oficiu si carora li se poate retrage RO pentru neindeplinirea "punctajului" nebunia va fi completa.
Sper sa se trezeasca cineva sa stopeze acest abuz sau vom ajunge sa platim toti niste preturi de doua ori mai mari decat sunt acum (imaginati-va angro-urile care isi pot pierde dreptul de deducere dar vor colecta la tot ce vand si clientii lor care la randul lor nu au drept de deducere si constata asta cand ajung cu actele la contabili).
Sper sa se trezeasca cineva sa stopeze acest abuz sau vom ajunge sa platim toti niste preturi de doua ori mai mari decat sunt acum (imaginati-va angro-urile care isi pot pierde dreptul de deducere dar vor colecta la tot ce vand si clientii lor care la randul lor nu au drept de deducere si constata asta cand ajung cu actele la contabili).
-
Abia acum m-am lovit de 088. Nici nu stiam ca se face. Pana acum depuneam 010 si gata. Am depasit plafonul...sunt obligat sa ma inscriu la TVA sa dau bani la stat. Pai daca imi respinge inseamna ca trebuie sa colectez TVA dar nu am drept de deducere? ASA SA FIE?
(Pai daca e asa atunci mai bine fac alta firma , pe asta o conserv pana o radiez si"am grija"ca pe cea noua sa nu depasesc plafonul." Stapanul invata sluga hoata!")
(Pai daca e asa atunci mai bine fac alta firma , pe asta o conserv pana o radiez si"am grija"ca pe cea noua sa nu depasesc plafonul." Stapanul invata sluga hoata!")