descarcare gestiune

lupum263

descarcare gestiune

#1 Mesaj de lupum263 »

buna ziua
la comert cu ridicata metoda FIFO
am un articol cu mai multe preturi de intrare la date diferite.se doreste sa se scada din gestiune pretul de la a 2-a intrare pt ca acesta s-a vandut,primul intrat fiind sub pretul de vanzare .Ce pot sa fac
multumesc pt raspuns

paturcai

Re: descarcare gestiune

#2 Mesaj de paturcai »

Recurgeti la mici siretlicuri ca sa spun asa: daca aveti vandut deja intrarea 1 si intrarea 3 si vreti ca intrarea 2 sa fie prima, devalidati facturile unde aveti produsele respective vandute (pe mai multe facturi), validati factura care are INTRAREA a 2-a, si revalidati toate facturile.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

herganiec

#3 Mesaj de herganiec »

... SAU puteti incerca si
la configurare societate, alegeti descarcare manuala, mergeti validati factura, va pune sa alegeti ce descarcati si la ce pret, dupa validare, mergeti la configurare societate si puneti metoda folosita inainte.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Nu este corect pe descărcare manuală.
În plus schimbarea metodei impune schimbarea politicii contabile
În plus schimbarea pe manual și apoi re-schimbarea pe FIFO de exemplu va duce la reglarea automată la închidere.
Ca profesionist contabil trebuie să știți că "se dorește" trebuie citit și aplicat așa: "conform normelor contabile se dorește utilizarea metodei..."
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

si alta solutie care ar fi? :|
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Faci receptia pe o gestiune noua. :mrgreen:

tomac

#7 Mesaj de tomac »

altă soluție care să fie conformă cu reglementările contabile?
Metoda "descărcare manuală" nu este reglementată în OMFP 1802/2014. Există doar trei metode specifice evaluării stocurilor în sistem cantitativ valoric: FIFO, CMP și LIFO. Atât.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

apetrem

#8 Mesaj de apetrem »

Trebuie facuta o precizare: atunci cand vorbim de LIFO, FIFO, CMP, ne referim la stocurile "fungibile", din aceeaşi categorie, care nu se pot distinge în mod substanţial între ele.

Altfel, determinarea costului bunurilor vantute, care nu sunt fungibile, sau cele destinate unor comenzi distincte, se poate determina prin metoda "identificarea specifică". Pentru idendificare specifica, in stoc se vor introduce pozitii distincte.
Marian Apetre

Scrie răspuns