Restaurant - productie, retetar, gestiune

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
Mesaj
Autor
popai447235
Mesaje: 1
Membru din: Joi Oct 23, 2014 9:41 am

Restaurant - productie, retetar, gestiune

#1 Mesaj de popai447235 »

Buna ziua,
Am si eu o intrebare sau mai bine zis, mai multe intrebari.
1. Detin un restaurant care are si bar, cum fac inregistrarile pe bar dar si pe bucatarie tinand cont ca pentru bar am si marfa dar si materii prime care intra in retetar.
In intrari, la facturi, selectez tip nedefinit sau materii prima respectiv marfa?
Nu imi dau seama cum sa le fac ca sa se faca scazamantul asa cum trebuie.
Daca aleg nedefinit ii bag eu contul 371.bar dar dau marfuri imi ia el direct contul 371 fara analitic.
Vreau sa tin evidenta zilnica la marfa si la materie prima atat pe bar cat si pe restaurant si trebuie sa fac descarcarea zilnic.
M-am incurcat rau de tot si am nevoie de ajutor.
Va multumesc anticipat!

Avatar utilizator
fagarasa176
Mesaje: 8239
Membru din: Mar Ian 12, 2010 12:00 am
Localitate: ..la mare...la soare
Contact:

Re: Restaurant - productie, retetar, gestiune

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Creezi gestiuni cantitativ valorice, pentru fiecare PRODUSE FINITE BAR, MATERII PRIME BAR, PRODUSE FINITE RESTAURANT, MATERII PRIME RESTAURANT
Creezi tipuri de articole-servicii pentru fiecare cu analiticele corespunzatoare
Materii prime bar 301.1 308.1 601.1
Materii prime restaurant 301.2 .08.2 602.2
Produse finite bar 345.1 348.1 7015.1
Prouse finite restaurant 345.2 348.2 7015.2
La marfa bar depinde cum vreti evidenta cantitativ-valoric sau global-valoric.
Sunt multe detalii de explicat
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

Scrie răspuns