pozitia 21-22 in jurnalul de cumparari pt. un BF
pozitia 21-22 in jurnalul de cumparari pt. un BF
Buna ziua!
Am 3 bonuri fiscale in luna martie pe care le-am inregistrat la intrari cu tip B. La unul dintre ele am bifat optiunea tva la incasare pt. a-l plati prin 542.2 (altfel nu deducea tva-ul de pe bon), insa acest bon imi apare ca si referinta 21--22, dar la celelalte bonuri am referinta 6-7. Nu apare in D394 nicunul deci e corect, dar nu stiu in D300 de ce mi se duce acolo. E corect? Oare unde am gresit?
Multumiri!
Am 3 bonuri fiscale in luna martie pe care le-am inregistrat la intrari cu tip B. La unul dintre ele am bifat optiunea tva la incasare pt. a-l plati prin 542.2 (altfel nu deducea tva-ul de pe bon), insa acest bon imi apare ca si referinta 21--22, dar la celelalte bonuri am referinta 6-7. Nu apare in D394 nicunul deci e corect, dar nu stiu in D300 de ce mi se duce acolo. E corect? Oare unde am gresit?
Multumiri!
Re: pozitia 21-22 in jurnalul de cumparari pt. un BF
Celelalte bonuri apar la 6-7 ca nu ai pus bifa la "TVAi".
Daca TVA-ul a devenit deductibil pentru perioada declarata este normal sa apara in D.300.
Daca TVA-ul a devenit deductibil pentru perioada declarata este normal sa apara in D.300.
Deci las asa cum e? Cele 2 la pozitia 6-7 (asa am procedat si in februarie cu bonurile fiscale- le aveam la pozitia 6-7) si acel bon la pozitia 22.
Multumesc!
Multumesc!
Depinde cum doresti, poti sa stergi plata celor doua bonuri sa le pui bifa si sa efectuezi din nou plata, astfel toate vor fi la 21-22.
Va multumesc si ma scuzati ca v-am tot stresat zilele acestea...
Invat lucruri noi in fiecare zi!
Intr-o buna zi sper sa ajung la nivelul de a cunoaste macar jumatate din ce stiti dvs...
Invat lucruri noi in fiecare zi!
Intr-o buna zi sper sa ajung la nivelul de a cunoaste macar jumatate din ce stiti dvs...
Bună tuturor, și eu sunt începătoare cu programul și nu-l stăpânesc în totalitate. Am o societate plătitoare tva la încasare, la intrari de exemplu Mol care nu este cu tva la încasare, bifez căsuța de tva sau nu? Mulțumesc anticipat!
De fiecare data cand creezi un furnizor/client nou dai verificare. Daca nu ai facut asta pana acum, da verificare toti furnizorii. Si la clienti este indicat sa faci la fel. Daca faci asta, programul bifeaza singur furnizorii cu tva la incasare.
Pentru ResaA
Daca la tip alegi "C"/"B" programul va scoate automat bifa, dar pot sa il treci manual.
De altfel, este important ca la "administrare" -> "configurare societati" -> "D700, impozit si TVA..." sa adaugi datele de cand esti inregistrat in scopuri de TVA si de cand aplici TVA la incasare.
Pentru GaneaM951
Indiferent ca faci sau nu verificarea, daca aplici "TVA la incasare" atunci la fiecare document se bifeaza "TVAi".
Daca la tip alegi "C"/"B" programul va scoate automat bifa, dar pot sa il treci manual.
De altfel, este important ca la "administrare" -> "configurare societati" -> "D700, impozit si TVA..." sa adaugi datele de cand esti inregistrat in scopuri de TVA si de cand aplici TVA la incasare.
Pentru GaneaM951
Indiferent ca faci sau nu verificarea, daca aplici "TVA la incasare" atunci la fiecare document se bifeaza "TVAi".
Mulțumesc frumos pentru ajutor! O zi frumoasă!
Pentru GaneaM951, am dat verificare atât la furnizori/ clienti și primesc acest mesaj: "cod fiscal neidentificat"...am greșit eu ceva sau? Mulțumesc !
in fisiere furnizori/clienti , dupa denumire, ai trecut cui-ul furnizorului/clientului cand i-ai creat?
Multumesc Balasze pt atentionare! Nu mai am de mult firme cu tva la incasare.
Multumesc Balasze pt atentionare! Nu mai am de mult firme cu tva la incasare.

Da, am trecut cui-ul. Ce trebuie să corectez? Din păcate ale mele toate sunt cu tva la încasare. Mulțumesc frumos pentru ajutor!
verifica pe fiecare separat. Probabil ai un cui incorect undeva. Sau ai incercat verificarea cand nu mergea site-ul anaf.
Așa voi face.