Decl.300
-
Decl.300
Buna ziua,
Am inca o problema;desi am bifat casuta "Cu preluare automata a soldurilor perioadei precedente" ,in decl.300 nu se preia soldul anterior,sau soldul de la sfarsitul perioadei.
pustaie
Am inca o problema;desi am bifat casuta "Cu preluare automata a soldurilor perioadei precedente" ,in decl.300 nu se preia soldul anterior,sau soldul de la sfarsitul perioadei.
pustaie
Re: Decl.300
Validează închhiderea de lună.
-
Va multumesc din suflet.
Mi-ati deschis ochii.
O seara buna
pustaie
Mi-ati deschis ochii.
O seara buna
pustaie
Nici nu-ți apărea mesaj când actualizai datele în decont. 

-
Buna seara,
Revin la decontul de TVA.
In luna martie s-a efectuat o plata de TVA. Soldul ct.-lui 4423 ,din balanta este egal cu "soldul final ct 4423" de la "Alte informatii" ,dar nu este egal cu R 41 din decontul de TVA .Diferenta este chiar suma care s-a achitat la fisc.
Nu este normal ca suma de la R 41 sau R 42, din decontul de TVA ,sa fie egal cu ct.4423 sau ct.4424 din balanta si de la "Alte informatii"?
Va rog sa ma ajutati sa rezolv situatia.
Va multumesc anticipat.
pustaie
Revin la decontul de TVA.
In luna martie s-a efectuat o plata de TVA. Soldul ct.-lui 4423 ,din balanta este egal cu "soldul final ct 4423" de la "Alte informatii" ,dar nu este egal cu R 41 din decontul de TVA .Diferenta este chiar suma care s-a achitat la fisc.
Nu este normal ca suma de la R 41 sau R 42, din decontul de TVA ,sa fie egal cu ct.4423 sau ct.4424 din balanta si de la "Alte informatii"?
Va rog sa ma ajutati sa rezolv situatia.
Va multumesc anticipat.
pustaie
In mod normala ar trebui sa fie egal, dar cazul tau este o exceptie, iar situatia se va regla cand vei avea de platit.
Daca tare doresti poti sa transferi acel minus pe 4482.
Daca tare doresti poti sa transferi acel minus pe 4482.
-
Am citit cu atentie decontul de TVA si, am aflat unde se trec platile sumei de TVA; la R 35 din decont se trece soldul de plata din decontul precedent (R 41)din care se scad sumele achitate .
Va multumesc pentru ajutor
pustaie.
Va multumesc pentru ajutor
pustaie.
Am o problema:
Am contat gresit plata TVA si in decontul lunii urmatoare suma respectiva a aparut la rd. 35 din decont 300, TVA neplatit, n-am fost atenta si am mai platit inca o data suma.
Trebuie sa reglez situatia, dar am o retinere sa pun suma tot la rd. 35 in decontul pe luna curenta, dar cu minus. Parca n-ar fi tocmai bine ce fac, dar nici la alt rand nu se potriveste sa fac regularizare.
Cine ma ajuta cu un sfat?
Multumesc
Am contat gresit plata TVA si in decontul lunii urmatoare suma respectiva a aparut la rd. 35 din decont 300, TVA neplatit, n-am fost atenta si am mai platit inca o data suma.
Trebuie sa reglez situatia, dar am o retinere sa pun suma tot la rd. 35 in decontul pe luna curenta, dar cu minus. Parca n-ar fi tocmai bine ce fac, dar nici la alt rand nu se potriveste sa fac regularizare.
Cine ma ajuta cu un sfat?
Multumesc
Faptul ca ai platit mai mult nu il declari prin D.300, daca va fi cazul vei reduce suma de la rd.35.
Buna ziua!
Tva neplatit din luna precedenta se poate adauga si manual in program la randul 35 inainte de a genera pdf? (m-as feri sa dau validare inchidere luna pt. ca nu am terminat decat partea cu tva---ma grabesc sa depun D300 mai repede luna asta din cauza sumei restante de plata--- dupa acea voi mai avea de facut deconturi, reglare registru de casa, etc.si nu as dori sa mi se dea peste cap ceva)
MUltumesc!
Tva neplatit din luna precedenta se poate adauga si manual in program la randul 35 inainte de a genera pdf? (m-as feri sa dau validare inchidere luna pt. ca nu am terminat decat partea cu tva---ma grabesc sa depun D300 mai repede luna asta din cauza sumei restante de plata--- dupa acea voi mai avea de facut deconturi, reglare registru de casa, etc.si nu as dori sa mi se dea peste cap ceva)
MUltumesc!
Suma restanta de plata o poti achita si fara sa depui decontul de TVA. Recomand acest lucru deoarece la un control fiscal, calculul accesoriilor pentru plata cu intarziere a diferentei de TVA, se va opri la momentul platii.
In plus, daca te grabesti cu depunerea decontului pentru luna iunie, este posibil sa apara documente neprelucrate, aferente perioadei, care iti vor da de lucru in decontul urmator.
In plus, daca te grabesti cu depunerea decontului pentru luna iunie, este posibil sa apara documente neprelucrate, aferente perioadei, care iti vor da de lucru in decontul urmator.
Doresc sa depun D300 astazi pt. ca astfel se va diminua la jumatate suma restanta de tva (am lasat intentionat neplatit tva aferent lunii mai pt. ca stiam ca pe iunie voi avea destul de mult tva de recuperat) . Am restanta de 7500 pt. mai, iar pe luna iunie am de colectat 3400lei, mai platesc bdoar 4100lei dupa depunerea decontului, nu?
Multumesc!
Multumesc!
Prin depunerea decontului, nu cred ca vei opri calcularea de accesorii, pentru perioada scursa de la data deunerii decontului, adica astazi si data de 27.07.2015. Atata timp cat scadenta obligatiei de plata a TVA este data de 25 a lunii, tot la aceeasi data se naste si dreptul de rambursare, asa ca astazi, 09.07.2015, nu ai cum sa diminuezi TVA de plata din luna anterioara cu TVA de rambursat din luna iunie, cu scadenta in 27.07. Daca nu achiti TVA-ul datorat la 25.06, vei datora accesorii pana in 27.07.
Aveti dreptate, insa daca eu astazi depun D300 pt. iunie si platesc tva care rezulta din acest decont se va considera ca am platit astazi. Tocmai am vorbit la finante, suma din mai se va regasi la rd.35, decontul pe iunie este negativ si in final rezulta o suma de plata mult mai mica: 4100lei.
Dar ma intereseaza daca pot pune manual suma la randul 35, fara sa mi-o preia programul, pt. a nu da validare luna.