STAT DE PLATA
-
STAT DE PLATA
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti cum se trec invoirile in pontaj ?
Multumesc mult.
Va rog sa-mi spuneti cum se trec invoirile in pontaj ?
Multumesc mult.
-
Re: STAT DE PLATA
In statul de plata la rubrica "concedii" -> concedii de odihna/concedii fara plata/ suspendari, se inregistreaza ca si concediu fara plata, iar in pontaj dupa actualizarea datelor apar automat orele lucrate , ore concediu de odihna sau cfp, dupa caz.
Invoirile nu sunt concedii fără plată.
Și nici absențe. Codul muncii nu reglementează o astfel de noțiune - "învoire". E practic un timp liber acordat de angajator. Și se plătește.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Multumesc pentru raspunsul anterior.
Mai am o intrebare: Cum se trec in pontaj zilele libere acordate de angajator pentru casatoria salariatului?
Astept raspunsul dvs.
O zi frumoasa.
Mai am o intrebare: Cum se trec in pontaj zilele libere acordate de angajator pentru casatoria salariatului?
Astept raspunsul dvs.
O zi frumoasa.
Dacă în pontaj ai ore lucrate și salariatul nu a lucrat, singura variantă logică e să pui 0.
@negread289
am avut cazuri la firma dar zilele libere(acordate pt situatii speciale ale salariatilor: casatorie, nasteri,etc) sunt platite si i-am pontat prezent doar ca am anexat cererea lui + copie dovada dupa cerfificat de casatorie, nastere,etc de exemplu pe baza caruia i s-a acordat zilele libere.
am avut cazuri la firma dar zilele libere(acordate pt situatii speciale ale salariatilor: casatorie, nasteri,etc) sunt platite si i-am pontat prezent doar ca am anexat cererea lui + copie dovada dupa cerfificat de casatorie, nastere,etc de exemplu pe baza caruia i s-a acordat zilele libere.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
-
eu nu stiam ca invoirea se plateste
....se invoieste ptr ceva ....ori face cerere si ii dai din CO sau ramane invoit.....e problema lui...ptr. casatorii sau alte zile libere acordate prin contr col de munca eu trec concediu suplimentar....ii pluse zconc de odih ce i se cuvine....dar in nici un caz nu pltesc invoirile 

De regula, invoirile se recupereaza prin ore efectiv prestate, in perioada urmatoare.
Dar pot sa fie prevederi in CCM prin care se stipuleaza ca salariatii pot beneficia anual, de un anumit numar de ore de invoire, pentru rezolvarea unor probleme personale. In acest caz, orele se platesc de catre firma.
Dar pot sa fie prevederi in CCM prin care se stipuleaza ca salariatii pot beneficia anual, de un anumit numar de ore de invoire, pentru rezolvarea unor probleme personale. In acest caz, orele se platesc de catre firma.