premiu primit in timpul concediului medical

buzece

premiu primit in timpul concediului medical

#1 Mesaj de buzece »

Buna ziua

Un salariat aflat in concediu medical( sarcina ) toata luna primeste un premiu din partea societatii ( nu este vorba de vreun ajutor cu caracter social) . Cand fac declaratia 112 , la validare se genereaza mesaj de eroare , faptul ca nr. zile lucrate este =0 si baza de calclul pentru somaj este mai mare decat zero , dar si un mesaj de atentionare pengru venit brut in conditii normale>0 si zile lucrate in conditii normale = 0
Cum se poate corecta declaratia? Nu este corect sa i se acorde premiul cand este in concediu medical?

Multumesc anticipat.

ferenta

Re: premiu primit in timpul concediului medical

#2 Mesaj de ferenta »

Norocul este ceea ce are loc atunci când pregătirea se întâlnește cu șansa!

buzece

#3 Mesaj de buzece »

Multumesc

cazacul877

prima primita in timpul concediului de crestere copil

#4 Mesaj de cazacul877 »

Buna ziua

Un salariat aflat in concediu de crestere copil primeste o prima din partea societatii. Cand fac declaratia 112 , la validare se genereaza mesaj de eroare , faptul ca nr. zile lucrate este =0 si baza de calclul pentru somaj este mai mare decat zero , dar si un mesaj de atentionare pentru venit brut in conditii normale>0 si zile lucrate in conditii normale = 0
Cum se poate corecta declaratia? Eu am pus prima la detalii - alte venituri. Trebuie inregistrata altfel ca sa poata fi impozitata?
Legal orice persoana aflata in concediu de crestere copil(adica cu contract suspendat) are drept la prime din partea societatii.

Multumesc.

septimiuv

#5 Mesaj de septimiuv »

Are dreptul dar o primește când se întoarce din concediu.

cazacul877

#6 Mesaj de cazacul877 »

Conform Legii 126/2014, eu inteleg ca poate primii prima in timpul concediului de crestere copil. daca stiti altceva aratati-mi scris negru pe alb. Dupa cum stiti in contabilitate nu merge pe vorbe. Am auzit multe pareri.
Multumesc.

septimiuv

#7 Mesaj de septimiuv »

Una scrie în legea 126/2014, alta face pdf-ul anaf. Nu ai cum să declari venituri impozabile dacă ai contractul suspendat.

cazacul877

#8 Mesaj de cazacul877 »

Multumesc. Am inteles, ca orice lucru in tara noastra poate fi interpretabil. Oricum tot asa stiam si eu, ca atat timp cat contractul este suspendat nu se poate face nici o modificare, nu se poate da nici o bonificatie, etc. Deci bani o sa ii primeasca cind vine din concediu crestere copil?

pinteae

#9 Mesaj de pinteae »

Din cate stiu, in perioada de crestere copil, salariata poate sa primeasca sume de bani (bonificatii, premii, etc.), cu conditia ca suma acestora sa nu depaseasca 3000 lei/an (6 x indicatorul social). Problema aprare intradevar la D112. Dar exista si in acest caz o rezolvare. Se introduce un nou CIM, cu 1 ora pe luna, cu valabilitate doar in luna in care-i acorzi bonificatia. Generezi statul de salarii cu 1 ora lucrata, iar la venit vei trece bonusul acordat. In acest fel va putea fi preluata si declarata prin D112.
Eugen Pintea

cazacul877

#10 Mesaj de cazacul877 »

Acest CIM este trecut prin Revisal la Itm? Cim nou are aceleasi date ca celalalt contract(functie, salariu, norma), sa fie doar cu perioada determinata de o luna? Cum ii faci contract daca nu este la serviciu? O chemi de acasa pentru un nou contract? Sau este ceva daca pot sa-i spun fictiv, cat sa faci declaratia?
Multumesc.

herganiec

#11 Mesaj de herganiec »

Atunci gaseste tu solutia. Noi alta nu am gasit, ori nu-i dai bani cat are contractul suspendat ori faci cum a zis colegul mai devreme.
Nu e vorba de Saga ci de D112 care nu accepta cum doresti.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

popescudm702

#12 Mesaj de popescudm702 »

cei 3000 de lei /anual sunt venit brut sau net?

daca tatal intra in ccc timp de 1 an si doreste sa se angajeze cateva luni la o alta firma cu 2 ore unde venitul sa nu depaseasca 3000 de lei pe an poate?

balazse

#13 Mesaj de balazse »

Pentru PopescudM702
Era ovorba de "bonificatii, premii, etc." si nu de venituri dintr-un nou contract de munca, la o adica acum sau sta in CCC sau lucreaza?

Scrie răspuns