Buna,
am si eu rugamintea de a ma lamuri cum se procedeaza cu bifa aceea la functie de baza, avand in vedere ca angajatul este cu timp partial si mai lucreaza la alte 3 firme tot cu timp partial.
Multumesc!
ANGAJAT CU TIMP PARTIAL
Re: ANGAJAT CU TIMP PARTIAL
Angajatul are obligatia de a-si defini un loc care sa fie de baza. Trebuie sa depuna o declaratie/notificare/instiintare in acest sens. In functie de optiunea lui se poate aplica deducerea personala la calculul imp.pe salarii. In functie de optiunea lui, pui/nu pui bifa, pe functia de baza.
Eugen Pintea
Deci sa inteleg ca nu are dreptul sa fie bifa acea la toate firmele?
- fagarasa176
Ai grija si la acordarea tichetelor de masaCodul Fiscal scrie: CAP. III VENITURI DIN SALARII
ART. 56 Deducere personala
(1) Persoanele fizice prevazute la art. 40 alin. (1) lit. a) si alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub forma de deducere personala, acordata pentru fiecare luna a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se afla functia de baza.
Normele de aplicare a Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă din 14.01.2015 scrie:Art. 35.
În cazul cumulului de funcţii, tichetele de masă pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariaţii în cauză îşi au funcţia de bază, potrivit legii.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
multumesc frumos pentru raspuns
nu avem tichete la nici o firma
nu avem tichete la nici o firma