Facturi furnizori cu minus
-
Facturi furnizori cu minus
Propunerea mea este sa putem regla facturile cu minus de la furnizori (chiar si facturile care contin TVA) si in mod special la firmele platitoare de TVA cu dispozitie de incasare, pentru ca se intalneste destul de des aceasta situatie in practica. Am avut un caz la o firma platitoare de TVA care a achizitionat marfuri cu plata in numerar in aceeasi zi cu achizitia iar dupa 16 zile a trimis retur anumite marfuri iar furnizorul a restituit banii cu dispozitie de plata, pentru noi fiind o dispozitie de incasare pentru ca am incasat banii pe marfa trimisa retur. Sper sa fie si alti utilizatori de acord cu mine si sa putem face aceasta operatiune in SAGA.
Re: Facturi furnizori cu minus
Se poate. Te poziționezi pe factură în intrări și apeși pe plată.
Sau operezi o încasare de la furnizor ori o plată către client în casă/bancă. Caz în care facturile negative pot fi stinse.
Realizați că propuneți o chestie ce există deja în program de foarte mult timp? Și pe situații despre care s-a mai discutat pe forum? De aceea e recomandat ca în prealabil să verificați discuțiile de pe forum folosind funcția de căutare a acestuia.
Realizați că propuneți o chestie ce există deja în program de foarte mult timp? Și pe situații despre care s-a mai discutat pe forum? De aceea e recomandat ca în prealabil să verificați discuțiile de pe forum folosind funcția de căutare a acestuia.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Nu poti sa folosesti optiunea "plata" la intrari pana nu validezi intrarea cu minus si atunci cand vrei sa validezi iti cere sa compensezi factura cu minus cu alta factura care e pe plus introdusa anterior. Intrebarea mea este: daca factura cu plus introdusa anterior a fost achitata si nu mai am cu ce compensa factura cu minus? Raspuns: nu se poate valida si daca nu se poate valida nici nu o poti achita sau incasa cu dispozitie de incasare. In ceea ce priveste abordarea subiectului am citit tot ce am gasit pe forum legat de acest subiect dar nu a fost abordat din prisma pe care am supus-o eu dezbaterii.
Pentru Cotet AnghelutaN
Din pacate nu ai mentionat ca te referi la cei care aplica "TVA la incasare".
Daca ai factura cu minus si poti regla cu o factura de plus atunci te folosesti de optiunea "reglare stornare>>" care il gasesti in partea de mijloc (pe vertical).
Pentru acele cazuri in care nu ai din ce sa faci reglarea atunci scoti bifa de la "TVAi", dupa care operezi plata.
Din pacate nu ai mentionat ca te referi la cei care aplica "TVA la incasare".
Daca ai factura cu minus si poti regla cu o factura de plus atunci te folosesti de optiunea "reglare stornare>>" care il gasesti in partea de mijloc (pe vertical).
Pentru acele cazuri in care nu ai din ce sa faci reglarea atunci scoti bifa de la "TVAi", dupa care operezi plata.