buna ziua,
am o problema cu contractul de mandat la un presedinte de asociatie proprietari
imi da atentionari la D112 ,iar la saga am sunat si mi-au spus sa-l bag la intrari, furnizori.... iar apoi sa depun D100
dar el nu e furnizor, are aceleasi datorii ca la contract de munca, mai putin somajul.
daca mai are cineva problema asta, va rog spuneti-mi cum sa procedez cu contractul de mandat(aparea la conventii civile la state de plata)
probleme contract mandat in 2016 la declaratia112
Re: probleme contract mandat in 2016 la declaratia112
Pentru mandat se calculează tot ce s-ar calcula pentru un salariat.
Trebuie introdus la permanenți fără funcție de bază.
Trebuie introdus la permanenți fără funcție de bază.
-
La rubrica "Norma pe zi" cum ar trebui sa completez (ctr. de mandat - presedinte asociatie proprietari)? Nu are un program anume.
- fagarasa176
Cum vrea muschiu tau atata timp cat tarifarul orar in luna nu este sub salariul minim
De preferabil ore/luna
De preferabil ore/luna
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Conteaza salariul minim la ctr. de mandat ? Se face in baza Legii Asociatiilor de Locatari si Proprietari, nu in baza Codului muncii.
- fagarasa176
Serios?stroer1948 scrie:Conteaza salariul minim la ctr. de mandat ? Se face in baza Legii Asociatiilor de Locatari si Proprietari, nu in baza Codului muncii.
Sa inteleg ca Hotărârea nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată se aplica doar la contractele de munca intocmite cf Codului Muncii?
Si in legea 230 ce se specifica?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
-
Poate sunt eu in confuzie, dar beneficiarul unui contract de mandat primeste indemnizatie/remuneratie, nu salariu.
Salariu = suma de bani primita in schimbul muncii, in baza CIM.
Alt argument, H1/2017
(1) Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în prezenta hotărâre.
Salariu = suma de bani primita in schimbul muncii, in baza CIM.
Alt argument, H1/2017
(1) Stabilirea salariului de bază sub nivelul celui prevăzut la art. 1 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 300 lei la 2.000 lei, pentru fiecare contract individual de muncă în care salariul minim este stabilit sub cel menţionat în prezenta hotărâre.