Program bon comanda/ deviz pentru service auto compatibil

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
alexandrub

Program bon comanda/ deviz pentru service auto compatibil

#1 Mesaj de alexandrub »

Buna ziua, am o rugaminte la dvs. Am mutat toata activitatea firmei la care lucrez - service auto- in programul saga. Incercand sa fiu si in legalitate si sa ma conformez pretentiilor sefilor ma straduiesc sa fac programul functional pe nevoile noastre. Rugamintea mea era pentru cei care lucreaza in domeniu cu saga. Precum stiti, la intrarea masinii in service se deschide bon de comanda/deviz in care scriu piesele folosite pe masura ce se constata necesitatea, iar la sfarsit manopera, care uneori se stabileste in functie de client, de negocieri cu acesta. De aceea folosim un model de bon de comanda minimal, cu putine cerinte. Inainte de a avea gestiunea de marfuri pentru reparatii in saga, o aveam in alt program de unde le scadeam manual iar in factura scriam doar "piese de schimb conform bon de comanda xyz" si "manopera conform bon de comanda xyz" cu sume finale. Acum de cand am mutat gestiunea de marfuri in saga, trebuie sa fac scaderea lor din gestiune direct prin factura de vanzare. Adica scriu o data in bonul de comanda marfurile pentru reparatii si inca o data le selectez in factura piesa cu piesa ca sa se poata face scaderea din gestiune. Si astfel registrul jurnal si-a dublat dimensiunile in el evidentiindu-se fiecare operatiune efectuata si fiecare piesa vanduta astfel. Intrebarea era: cum as putea face ca sa se efectueze scaderea din gestiune altfel decat prin factura de iesire? Aveti cunostinta despre vreun program de devize/ bonuri de comanda compatibil cu saga prin care sa efectuez scaderea pieselor din gestiune fara a mai fi afectata factura de vanzare si registrul jurnal? As vrea sa revin la forma initiala a facturii cu doar doua randuri. Multumesc anticipat pentru infinita rabdare.

fagarasa176

Re: Program bon comanda/ deviz pentru service auto compatibi

#2 Mesaj de fagarasa176 »

Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

alexandrub

Re: Program bon comanda/ deviz pentru service auto compatibi

#3 Mesaj de alexandrub »

Da, stiu topicul, e tot al meu. Acum ma pocnise ideea de a atasa la programul saga un programel de devize specifice activitatii de service auto prin care sa imi descarc gestiunea de marfurile pentru reparatii. Am inteles ca as putea sa imi fac in excel dar cu ce ma ajuta la descarcare? Nu cunosc excelul atat de bine.

Scrie răspuns