Aviz

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
steriel

Aviz

#1 Mesaj de steriel »

Buna ziua!
Am si eu o problema si nu stiu cum trebuie procedat. O societate executa un transport(muta un container dintr-o localitate in alta). In acest caz firma transportatoare trebuie sa intocmeasca si aviz sau e suficient CMR-ul? Multumesc!

cernatv

Re: Aviz

#2 Mesaj de cernatv »

Numai CMR-ul.

steriel

#3 Mesaj de steriel »

Si nu are pe drum probleme daca nu are aviz?

cernatv

#4 Mesaj de cernatv »

Document de însoțire a mărfii întocmește expeditorul.

steriel

#5 Mesaj de steriel »

Ok, multumesc mult! Dar in cazul in care expeditorul nu intocmeste avizul pe cine amendeaza pe drum, pe mine ca transportator, nu? Si inca ceva, daca expeditorul intocmeste avizul el se trece si la furnizor si la cumparator?

cernatv

#6 Mesaj de cernatv »

La cumpărător trece societatea unde se expediază marfa. Pe drum e suficient CMR-ul.
Pe de altă parte, gândește-te cum ai face tu un aviz, ca transportator, pe o marfă pe care nu o ai în gestiune. Cum l-ai opera în conta?

steriel

#7 Mesaj de steriel »

M-am gandit ca nu avem cum sa intocmim aviz noi ca transportator ca nu e marfa noastra, dar cand am zis celor de la societatea care vrea sa mute containerul au sustinut ca nu ei trebuie sa intocmeasca si asta m-a bagat in ceata. Si stateam si meditam oare au dreptate?! Deci ei trebuie sa intocmeasca avizul si se trec pe ei si la furnizor si la cumparator? Scuze pt insistenta si multumesc!

cernatv

#8 Mesaj de cernatv »

Da, e un transfer între gestiunile lor, între punctele lor de lucru.

juravlev

#9 Mesaj de juravlev »

Buna seara , am primit in luna 6 un aviz doar cantitate pe el de marfa si l-am operat ca si aviz fara sume , apoi in luna 07 primesc factura si o asociez cu avizul, problema este ca acea marfa s-a vandut la sfarsitul lunii 6 , acum la luna 7 imi spune ca am diferente intre stocuri si contabilitate (la verificare intrari) , pe stocuri imi iese ok , cum pot corecta sau ce nu am facut bine ? Va multumesc pt ajutor

balazse

#10 Mesaj de balazse »

Corectezi avizul pe luna iunie, dupa care introduci din nou factura prin asociere aviz.
In mod normal trebuia sa ai o comanda pe baza careia s-a livrat marfa pe baza de aviz si trebuia sa stii pretul.

juravlev

#11 Mesaj de juravlev »

Multumesc frumos :)

Scrie răspuns