Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o solutie la urmatoarea problema: la o firma, programul de lucru este de duminica pana joi, vineri si sambata liber. Astfel pentru luna octombrie sunt 22 zile lucratoare, nu 21. Desi am modificat la configurarea salarii/Sarbatori/... ca zilele libere nu sunt sambata si duminica, ci vinerea si sambata, si statul de salarii calculeaza 176 de ore pe octombrie, declaratia 112 imi da eroare, la fiecare salariat, "ore lucrate efectiv+ore suspendate>zile lucratoare".
Multumesc!
Eroare D112
- fagarasa176
Re: Eroare D112

Chiar credeti ca puteti face cum vreti d-vs?
Conform legii sunt 21 zile lucratoare in Octombrie si zile libere sambata si duminica.
Niciodata, si repet NICIODATA nu se face cum a'ti procedat d-vs din simplul motiv ca este ILEGAL.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!
Pentru RutaC263
Periodic vor exista ore suplimentare din diferenta zilelor in care se lucreaza care se vor calcula si platii.
Oricum va trebui sa calculezi si sa compensezi zilele lucrate, deoarece intr-o luna poate se va lucra cu 2 zile in plus, iar in altele 1 zi.
Periodic vor exista ore suplimentare din diferenta zilelor in care se lucreaza care se vor calcula si platii.
Oricum va trebui sa calculezi si sa compensezi zilele lucrate, deoarece intr-o luna poate se va lucra cu 2 zile in plus, iar in altele 1 zi.
Imi pare rau sa va contrazic, fagarasa176, dar Codul Muncii permite stabilirea repausului saptamanal in alte zile decat sambata si duminica (art. 137). Este perfect legal. Credeti ca toti angajatii marilor magazine, de exemplu, care lucreaza sambata si duminica, se afla in ilegalitate?
Pentru RutaC263
Faptul ca la o unitatea se lucreaza in alte zile decat zilele lucratoare "standard", nu inseamna ca zilele lucratoare se modifica si aici are dreptate FagarasA176.
Nu poti veni ca si unitate sa modifici dupa bunul plac nr de zile lucratoare mentionate intr-un act normativ. Doar ca se lucreaza altfel este total altceva.
Dupa parerea mea, cel mai bine este sa modifici asa cum a fost anterior zilele lucratoare si sa iei in calcul cele mentionate mai sus, adica ii pontezi ca si lucrate 21 de zile, iar pentru restul vezi cum vei proceda.
Faptul ca la o unitatea se lucreaza in alte zile decat zilele lucratoare "standard", nu inseamna ca zilele lucratoare se modifica si aici are dreptate FagarasA176.
Nu poti veni ca si unitate sa modifici dupa bunul plac nr de zile lucratoare mentionate intr-un act normativ. Doar ca se lucreaza altfel este total altceva.
Dupa parerea mea, cel mai bine este sa modifici asa cum a fost anterior zilele lucratoare si sa iei in calcul cele mentionate mai sus, adica ii pontezi ca si lucrate 21 de zile, iar pentru restul vezi cum vei proceda.