bilant lichidare srl

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
firicao

bilant lichidare srl

#1 Mesaj de firicao »

Va rog, daca stie cineva, ce formular se utilizeaza la intocmirea unui bilant de lichidare care trebuie depus la ANAF?

Situatia financiara cu formularul S1050_A1.0.0/10.08.2016 nu se poate valida, are doua corelatii eronate:
mesaj 1: "F10.R29.C2 trebuie sa fie mai mare ca zero" / dar nu poate fi, deoarece este un bilant de lichidare, totul este zero
mesaj 2: "F10.R44.C2=F20.R09.C2 (0 <>16.533) / deasemenea, F10 trebuie sa fie zero, in timp ce in F20 se preia suma 16.533

Chiar daca se descarca de pe siteul ANAF si se completeaza manual doar F10, ramane eroarea din mesajul 1.

Exista o solutie la aceasta problema?

La S1039 se ataseaza fisierul zip cu situatia financiara, iar bilantul nu se valideaza.

Multumesc anticipat pentru lamuriri!

paturcai

Re: bilant lichidare srl

#2 Mesaj de paturcai »

NU se depune niciun Bilant de lichidare la ANAF. SIngurul loc unde se depune este la Registrul Comertului.
Bilantul se depune NEVALIDAT iar coloana a doua va fi ZERO
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!

firicao

#3 Mesaj de firicao »

Am inteles in privinta bilantului de lichidare: contine doar formularul F10/nevalidat, incheiat la data la care asociatul unic a decis dizolvarea/lichidarea voluntara, care se listeaza/stampileaza/semneaza si se depune ca atare la ONRC in etapa 2/radiere.

Totusi S1039 in format pdf trebuie listat si depus la ANAF cu CD-ul pe care se afla xml cat si fisierul zip care contine situatiile financiare anuale scanate, adica bilantul de lichidare, respectiv F10 nevalidat formularul S1050, si restul documentelor(raportul admin.,etc).

Mai jos aveti textul unui comunicat ANAF din 2015, gasit pe internet:
"Conform precizarilor transmise de ANAF, potrivit art. 28 alin. (1^1) si art. 36 din Legea contabilitatii nr. 82/1991 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele prevazute la art. 1 alin. (1)-(4) din aceeasi lege, au obligatia sa intocmeasca situatii financiare anuale, in cazul fuziunii, divizarii sau lichidarii, in conditiile legii, care au aceleasi componente cu situatiile financiare anuale.

- la deschiderea procedurii de lichidare, persoanele juridice intrate in lichidare depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, Situatiile financiare anuale intocmite in vederea efectuarii operatiunilor de fuziune, divizare sau lichidare (cod S1036);

- pe parcursul lichidarii, persoanele juridice aflate in lichidare potrivit legii, depun la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, in termen de 90 de zile de la incheierea fiecarui an calendaristic, o Raportare contabila anuala (cod S1004);

- potrivit art. 263 si 268 din Legea societatilor nr.31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa terminarea lichidarii, in vederea radierii, lichidatorii intocmesc Situatia financiara dupa terminarea lichidarii (cod S1039).
Formatul electronic al situatiilor financiare anuale generat prin programul de asistenta, consta intr-un fisier PDF avand atasat un fisier xml, care contine datele de identificare a societatii, la care trebuie atasat si un fisier cu extensia zip. Fisierul cu extensia zip va contine situatiile financiare anuale si documentele cerute de lege asa cum acestea sunt intocmite de societatile comerciale si scanate, alb-negru, lizibil si cu o rezolutie care sa permita incadrarea in limita a 9,5 MB a fisierului PDF la care este atasat fisierul zip. Componentele si structura situatiilor financiare anuale sunt cele prevazute de reglementarile contabile aplicabile. Fisierul zip atasat situatiilor financiare anuale nu va contine parola.

Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a acestor situatii financiare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda, potrivit prevederilor art. 42 din Legea contabilitatii nr. 82/1991 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare."

Noi nu am depus nici S1036 si nici S1004/S1005.

paturcai

#4 Mesaj de paturcai »

Am inteles ca nu aveti nicio "treaba" cu contabilitatea si ca doriti sa faceti ceva util.
Cititi ce vi se spune sa faceti pentru ca este util.
Faptul ca va duceti foarte FOARTE departe si aduceti aici cee a ce cititi este pe deoparte bine. Este bine de exemplu sa bem 2 litri de apa zilnic...dar ce facem daca bem 5 litri? Atunci putem sa crapam.
V-am explicat mai mult decat simplu ce trebuie sa faceti.
Nu doriti, nu faceti!
COnsiderati ca nu sunt in masura sa va raspund sau raspunsul oferit nu va ofera incredere, aveti o solutie si mai simpla: Sunati la Asistenta Contribuabil si vedeti ce raspuns primiti de acolo. Veniti inapoi si spuneti: PaturcaI nu te pricepi de fapt raspunsul corect este acesta...
Asa se face.
Tot deschizand atatea topicuri pe exact aceeasi tema nu faceti altceva decat sa indepartati eventualii colegi - care va pot ajuta - sa va raspunda.

firicao

#5 Mesaj de firicao »

va rog daca se poate, sa ma lamuriti: atasez F10 scanat/nevalidat in zip-ul formularului S1039 care se depune la ANAF? Multumesc!

firicao

#6 Mesaj de firicao »

Am vazut acum comentariul dvs., insa nu inteleg tonul dvs. nervos-acid si nici jignirile.
Daca cei care intra pe forum ar stii ce sa faca, nu ar mai intra sa ceara sfaturi; logic.
Daca doriti sa ajutati persoanele respective si sa le oferiti lamuriri pe un ton civilizat e foarte bine, daca nu, in cazul in care va enerveaza intrebarile utilizatorilor, ce sens mai are sa utilizati forumul ?!
Ultima oară modificat Mie Dec 14, 2016 7:54 pm de către firicao, modificat 1 dată în total.

roncovf

#7 Mesaj de roncovf »

Firicao = 76
Paturcai = 6429

Cam atât!

paturcai

#8 Mesaj de paturcai »

FiricaO nu este vorba de nicio jignire si nici de aciditate.
Raspunsurile pot fi impersonale sau au o doza de malitiozitate - nu intotdeauna.
Mailitiozitatea provine din faptul ca nu cititi mai mult. Cititi mai mult din ceea ce se publica pe forum si o sa realizati ca veniti cu idei deja "impamantenite" si orice explicatie ati primi va deranjeaza.
V-am explicat colegial ce trebuie sa faceti...Ati scris despre acel 010 care trebuie depus de m-ati infiorat...V-am lasat sa scrieti, e dreptul nostru al tuturor...dar felul in care puneti problema denota ca sunteti prea la inceput iar ceea ce doriti sa realizati lasa sa se inteleaga ca aveti ceva experienta in domeniu. Probabil ca aveti dar este foarte putina... O spun de fiecare data: am citit ce se publica pe forumul acesta mai bine de un an fara sa scriu nimic...doar am citit. Am prins curaj un pic mai tarziu (am gresit - mai gresesc - la inceput) dar nu am facut un capat de tara.
Nu cred ca nu ati primit raspunsuri corecte in ceea ce va priveste. Chiar exista o deschidere in ceea ce ma priveste in a ajuta colegii de pe forum.
Sunt colegi care au acel nu-stiu-ce care te lasa sa intelegi ca ei chiar doresc sa aprofundeze ceea ce primesc ca sfaturi.
Nu doresc sa va supar, dar incercati sa mai cititi si alte postari pe forum si veti descoperi ca multi dintre colegii nostri raspund exceptional iar prin intrebarile - sau confirmarile pe care le asteapta - dovedesc ca stapanesc o buna parte din aceasta meserie.
AM convingerea ca nu va veti supara, iar in ceea ce priveste tonul meu de a raspunde va asigur ca va veti invata cu el. La prima vedere pare rautacios (malitios) dar nu este.

Scrie răspuns