Obtinere cod tva la inmatriculare PJ

vasilec857

Obtinere cod tva la inmatriculare PJ

#1 Mesaj de vasilec857 »

Buna ziua,

Apelez la cunostintele dvs. si va intreb urmatoarele:
1. Un SRL se infiinteaza la ONRC si doreste sa devina platitor de tva. Ce documente trebuie sa depuna la Anaf si cand trebuie sa se duca?
2. Pentru a i se da cod de tva trebuie sa declare la infiintarea firmei la ONRC ca va desfasura activitatea conform obiectului de activitate din Statut sau poate si activitate de birou?

Va multumesc anticipat!

gradinaruv718

Re: Obtinere cod tva la inmatriculare PJ

#2 Mesaj de gradinaruv718 »

Din experienta proprie, pentru ca am depus documente pr inregistrare in scopuri de tva:
am depus o cerere de mana in care solicit inscrierea in scopuri de tva, copie de pe certificatul de inmatriculare, declaratia 010, specimen de semnatura de la banca si nr. de cont.
Dupa 10 zile am primit invitatie de la ANAF pt a prezenta peste o luna urmatoarele doc: certificat digital, ultima balanta (amuzant este ca firma a fost infiintata pe 03.02), contract de munca pt contabil sau contract de prestari servicii, document cu persoanele imputernicite pe conturile bancare, dovada detinerii bazei materiale, contracte sau comenzi incheiate cu furnizorii.

Sper ca va sunt de folos aceste informatii!

vasilec857

#3 Mesaj de vasilec857 »

Multumesc,
1. Cand ati depus toate acestea, dupa ce a iesit CUI-ul firmei de la ONRC?
2. CIM cu un contabil poate fi si partial?
3. Pana cand nu va va da codul TVA veti factura fara tva si nici nu veti deduce tva-ul la achizitii?

gradinaruv718

#4 Mesaj de gradinaruv718 »

1. Da, am depus dupa iesirea certificatului de inmatriculare. Au cerut copie de pe acesta la ANAF.
2. Nu am intrebat, cand aflu va anunt. Merge si contract de prestari servicii cu o persoana care are studii in contabilitate si in acest caz cer copie de pe diploma de studii a respectivei persoane.
3. Corect.

Scrie răspuns