Productie nevanduta (paine si produse de patiserie)

dinecit247

Productie nevanduta (paine si produse de patiserie)

#1 Mesaj de dinecit247 »

Buna ziua,
avem o fabrica de paine si nu stim cum sa gestionam problema cu painea veche si produsele de patiserie produse si nevandute.
La contabilitate ni se da Z-ul zilnic in care sunt cuprinse produsele finite vandute la magazin, de aceea sunt probleme cu stocurile de materii prime aferente produseor finite care nu au fost vandute si s-au invechit.
Putem sa definim un produs finit numit paine la sac(30 franzele/sac) pe care sa le vindem la pret de achizitie? Sunt pareri ca aceasta metoda nu este legala. Va rog sa ne dati si noua o sugestie.

pinteae

Re: Productie nevanduta (paine si produse de patiserie)

#2 Mesaj de pinteae »

Vanzare unui produs destinat consumului uman, a carui termen de valabilitate este expirat, este ilegala.
Produsele respective pot fi vandute catre un achizitor, destinate consum animal, sau pot fi predate catre o firma specializata in preluarea si distrugerea deseurilor.
In primul caz cei genera venituri pentru care colectezi TVA, iar in cel de-al doilea caz va trebui sa platesti pentru preluarea deseurilor si nu va trebui sa ajustezi TVA dedusa initial.
Atentie, incepand cu 21 mai intra in vigoare Legea 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare.
Eugen Pintea

dinecit247

#3 Mesaj de dinecit247 »

Va rog sa-mi spuneti la ce firma sa apelam pentru predarea produselor de patiserie si a painii invechite. Stiu de Protan dar acesta preia deseuri de natura animala, asa stiu eu.

roncovf

#4 Mesaj de roncovf »

Am eu o firmă de contabilitate, dar sunt dispus să preiau contra cost și produsele de patiserie. Desigur, să fie proaspete!

dinecit247

#5 Mesaj de dinecit247 »

:lol:

Scrie răspuns