introducere societate noua- analitice clienti si furnizori

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mardarea

introducere societate noua- analitice clienti si furnizori

#1 Mesaj de mardarea »

Buna ziua

Incepand cu luna mai am introdus in program o societate, am inregistrat solduri initiale la clienti si furnizori dar nu-mi duce nimic in fisa analitica, va rog sa-mi spuneti cum preiau soldurile deoarece cand fac o plata la un sold preluat nu-mi gaseste sumele.

catalin.rusinaru

Re: introducere societate noua- analitice clienti si furnizo

#2 Mesaj de catalin.rusinaru »

Dupa ce se face preluarea soldurilor pe analitice, trebuie sa faceti inregistrari(cu data document anterior preluarii evidentei pentru a nu genera note contabile) pe intrari si pe iesiri a pentru crearea situatiei de furnizori si de clienti. Mai gasiti si prin manualul de utilizare instructiuni pentru asta.

fagarasa176

#3 Mesaj de fagarasa176 »

A'ti citit manualul de utilizare?
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

mardarea

#4 Mesaj de mardarea »

fagarasa176 scrie:A'ti citit manualul de utilizare?
crezi ca esti destept/desteapta ! esti ffffffff amabil/amabila, sa ai o zi frumoasa !

fagarasa176

#5 Mesaj de fagarasa176 »

mardarea scrie:crezi ca esti destept/desteapta ! esti ffffffff amabil/amabila, sa ai o zi frumoasa !
De unde pana unde reactia d-vs?
Si pentru "in'cultura" d-vs generala, da, chiar ma consider o persoana desteapta.
Spre deosebire de d-vs, pe langa faptul ca nu vorbesc la pertu cu alte persoane, inainte sa intreb ceva mai intai ma informez daca s'a mai discutat acel lucru pe forum in loc sa mai deschid inca un subiect pe o problema deja discutata.
V'am intrebat daca a'ti citit manualul de utilizare unde se explica destul de detaliat preluarea soldurilor pentru clienti/furnizori nu am dat cu pietre
O zi buna va urez si eu.
Stiu ca sunt prost, dar cand ma uit in jur prind curaj!

tobosv790

#6 Mesaj de tobosv790 »

Cred că mardarea nu o să facă mulți purici pe aici. La modul cum se exprimă cred că o să ia BAN destul de repede.

maritani397

#7 Mesaj de maritani397 »

Ma puteti ajuta va rog legat de initializarea componentei soldurilor pe parteneri, daca am facturi de avans emise pentru anumiti clienti, trebuie sa le initializez diferit fata de o factura normala emisa catre clienti? Trebuie ceva bife sau setari speciale ca sa am fisa pe partener actualizata?

Eu am procedat asa: am intodus la intrari facturi, la tip contabil am creat unul nou vandabil "avansuri clienti", denumire articol "preluare sold", suma cu plus . E corect asa?

Va multumesc mult.

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Bine ai venit pe forum!
La intrari/iesiri introduci doar facturile in sold.
Avansurile nu au nici o legatura cu facturile in sold, ca urmare nu vad nici un rost sa introduci ca si avans, oricum nu se vor genera note contabile.

ratalaa

Re: introducere societate noua- analitice clienti si furnizori

#9 Mesaj de ratalaa »

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati, la o societate noua:
- cum introduc pe analitice, daca am ceva bani incasati/platiti in avans de la clienti/furnizori?
- daca am facturi de storno la anumiti furnizori/clienti, cum le introduc pe analitice (mentionez ca nu am si facturi pe plus pentru a le inchide)?

Multumesc anticipat.
O zi buna,

balazse

#10 Mesaj de balazse »

La "preluare date contabile" pentru 401/4111, in prima faza introduci pe sintetic, dupa care introduci facturile in sold la "intrai"/"iesiri", revii la "preluare date contabile" stergi sumele de pe sintetic si le treci pe analitic.
La facturile de minu, trebuie sa treci cantitate "-1".

bologm112

#11 Mesaj de bologm112 »

balazse scrie: Vin Oct 29, 2021 5:34 pm La "preluare date contabile" pentru 401/4111, in prima faza introduci pe sintetic, dupa care introduci facturile in sold la "intrai"/"iesiri", revii la "preluare date contabile" stergi sumele de pe sintetic si le treci pe analitic.
La facturile de minu, trebuie sa treci cantitate "-1".
Buna ziua. Eu asa am facut, dar acum am diferenta intre coloanele neachitat final si neachitat la zi. am introdus 4 solduri pt preluare, 2 dintre ele pe care nu am rulaj in luna preluarii imi arata ok celeelalte 2 pe care am intrati in luna preluarii dau diferente pe neachitat final si neachitat la zi, in sensul ca la neachitat final nu imi recunoste cele 2 soluri si la nechitat la zi vad ca le recunoaste....

multumesc frumos

astept raspunsul dvs

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Si acele facturi au fost achitate si totusi la "neachitat final" apar ca si neachitat, iar la "neachitat la zi" cu zero?

Scrie răspuns