am 2 gestiuni global-valorice am citit de m-am spetit si am bifat gestiuni distincte, am creat conturi analitice, le-am intodus si in tipuri articole
am facut intrarea toate bune si frumoase dar dupa validare nota contabila arata asa:
371.1 401
4426 401
371.1 378
371.1 4428
desi eu am creat analitice si la 378 si la 4428
asa este normal sau gresesc eu undeva?
va rog mult luminati-ma si pe mine ca de ieri fac tot felul de incercari si nu reusesc sa-i dau de cap
am introdus analiticele si gestiuni global-valorice
multumesc mult celor care vor avea timp si de mine
2 gestiuni gloval-valorice ajutorrr
Ai uitat esentialul:
La gestiuni global valorice TRECE DOUA GESTIUNI cu conturile lor analitice cu tot.
Vei avea create cu ADAUG 2 gestiuni:
Magazin1 si alegi analitice 371.00001, 378.00001 cost de marfa 607.00001, TVA neexigibila 4428.00001, etc.
Magazin 2 si alegi 371.00002...........................
Cu placere, eram in drum si m-am oprit sa ajut un coleg, asta-i tot.
La gestiuni global valorice TRECE DOUA GESTIUNI cu conturile lor analitice cu tot.
Vei avea create cu ADAUG 2 gestiuni:
Magazin1 si alegi analitice 371.00001, 378.00001 cost de marfa 607.00001, TVA neexigibila 4428.00001, etc.
Magazin 2 si alegi 371.00002...........................
Cu placere, eram in drum si m-am oprit sa ajut un coleg, asta-i tot.
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
aţi făcut bine că aţi ales gestiuni distincte dar apoi la fişiere, la gestiuni global valorice se creează gestiunile, una câte una, iar conturile vi se crează automat şi în planul de conturi. Nu e nevoie să le creaţi înainte în planul de conturi.
Restul e valabil cu ce a spus colegul paturcai.
Restul e valabil cu ce a spus colegul paturcai.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
am facut asa cum mi-ati spus problema este ca la notele contabile de la intrari marfa nu imi face cu 378 analitic ci simplu, sintetic desi eu le-am dat analitice si in gestiuni global-valorice si in tipuri articole nc ar trebui sa arate asa:
371.1 401
4426 401
371.1 378.1
371.1 4428.1
si ea arata asa:
371.1 401
4426 401
371.1 378
371.1 4428
fara nanlitice la 378 si 4428
nu mai stiu cum sa fac pe cuvant
gresesc undeva si nu stiu unde
mersi mult de tot pentru raspunsuri
371.1 401
4426 401
371.1 378.1
371.1 4428.1
si ea arata asa:
371.1 401
4426 401
371.1 378
371.1 4428
fara nanlitice la 378 si 4428
nu mai stiu cum sa fac pe cuvant
gresesc undeva si nu stiu unde
mersi mult de tot pentru raspunsuri
Metoda indicată de colegi anterior este utilă la gestiuni evaluate global-valorice.
Dacă vorbiți despre tipuri de articole, acestea se folosesc la gestiuni cantitativ-valorice.
Dacă doriți să aveți nota generată corect:
1.La gestiuni global-valorice, definiți gestiunile în Fișiere-Gestiuni global valorice și la intrări operați pe "Nedefinit" (dacă aveți active ecranele de stocuri), iar la cont folosiți contul 371 analitic corespunzător gestiunii în care intră marfa. Validarea va genera corect nota contabilă. Dacă ați validat intrarea și ați creat ulterior gestiunile și implicit analitice la conturi, atunci o devalidare urmată de validare ar trebui să rezolve problema.
2.Dacă sunt gestiuni cu amănuntul, evaluate cantitativ-valoric, atunci nu aveți treabă cu gestiunile global-valorice.Gestiunile în acest caz se vor defini în Fișiere-Gestiuni și se va pune bifa la "Preț de vânzare". Nu este nevoie de analitice la conturile 371,378,etc. pentru că situațiile comerciale vor arăta, în analitic stocul pe fiecare gestiune. Este nevoie de analitc doar dacă am gestiuni mixte (una evaluată global-valoric și una cantitativ-valoric). Dacă ați creat analitice, atunci analiticul se va seta în tipuri articole la tipul respectiv (analiticele se vor crea și pentru 371/378/4428/607/707). La fel după setarea acestora, o eventuală devalidare și revalidare va genera corect rezultatul.
Eu zic să mai citiți prin help la întrebări frecvente ceea ce este legat de gestiuni.
Dacă vorbiți despre tipuri de articole, acestea se folosesc la gestiuni cantitativ-valorice.
1.La gestiuni global-valorice, definiți gestiunile în Fișiere-Gestiuni global valorice și la intrări operați pe "Nedefinit" (dacă aveți active ecranele de stocuri), iar la cont folosiți contul 371 analitic corespunzător gestiunii în care intră marfa. Validarea va genera corect nota contabilă. Dacă ați validat intrarea și ați creat ulterior gestiunile și implicit analitice la conturi, atunci o devalidare urmată de validare ar trebui să rezolve problema.
2.Dacă sunt gestiuni cu amănuntul, evaluate cantitativ-valoric, atunci nu aveți treabă cu gestiunile global-valorice.Gestiunile în acest caz se vor defini în Fișiere-Gestiuni și se va pune bifa la "Preț de vânzare". Nu este nevoie de analitice la conturile 371,378,etc. pentru că situațiile comerciale vor arăta, în analitic stocul pe fiecare gestiune. Este nevoie de analitc doar dacă am gestiuni mixte (una evaluată global-valoric și una cantitativ-valoric). Dacă ați creat analitice, atunci analiticul se va seta în tipuri articole la tipul respectiv (analiticele se vor crea și pentru 371/378/4428/607/707). La fel după setarea acestora, o eventuală devalidare și revalidare va genera corect rezultatul.
Eu zic să mai citiți prin help la întrebări frecvente ceea ce este legat de gestiuni.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re:
Aceeasi problema o am si eu la un client, la care am implementat SAGA, si prefera folosirea nomenclatorului "Articole" pentru ca-i usureaza introducerea NIR-urilor insa 4428 si 378 nu le conteaza defalcat... decat daca le inregistreaza pe nedefinit. O alta solutie nu exista?tomac scrie: ↑Mar Feb 19, 2008 11:45 am Metoda indicată de colegi anterior este utilă la gestiuni evaluate global-valorice.
Re: 2 gestiuni gloval-valorice ajutorrr
Nu. Ceea ce doriți este o struțo-cămilă - intrări cantitative și ieșiri valorice.
Și dacă nu are partea de stocuri, se memorează denumirile și se folosesc pentru auto-completare.
Și dacă nu are partea de stocuri, se memorează denumirile și se folosesc pentru auto-completare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.