DIFERENTE STOCURI
DIFERENTE STOCURI
Buna ziua,
Lucrez ca si metoda cu costul mediu ponderat.
Sunt situatii in care inregistrez avize cu stocul de marfa corespunzator, fara a adauga o valoare produsului respectiv, iar furnizorul nu imi intocmeste factura in luna in care am primit marfa corespunzatoare avizelor, ci la inceputul lunii urmatoare. Astfel, stocul de marfa se dubleaza. Am constatat ca am diferente destul de mari pentru anumite categorii de marfuri intre marfa existenta in curte si ce am in situatia stocurilor. Imi puteti da un sfat ce am de facut pentru a regla stocurile ?
Astept raspunsuri.
Multumesc!
Lucrez ca si metoda cu costul mediu ponderat.
Sunt situatii in care inregistrez avize cu stocul de marfa corespunzator, fara a adauga o valoare produsului respectiv, iar furnizorul nu imi intocmeste factura in luna in care am primit marfa corespunzatoare avizelor, ci la inceputul lunii urmatoare. Astfel, stocul de marfa se dubleaza. Am constatat ca am diferente destul de mari pentru anumite categorii de marfuri intre marfa existenta in curte si ce am in situatia stocurilor. Imi puteti da un sfat ce am de facut pentru a regla stocurile ?
Astept raspunsuri.
Multumesc!
Re: DIFERENTE STOCURI
Stocul de marfa nu se dubleaza singur, il dublezi tu practic : odata inregistrezi marfa in baza avizelor si inca odata in baza facturii.
Nu conteaza cand vine factura (poate sa vina si peste 3 luni, tu trebuie sa asociezi acelei facturi avizele corespunzatoare deja lucrate.
Nu conteaza cand vine factura (poate sa vina si peste 3 luni, tu trebuie sa asociezi acelei facturi avizele corespunzatoare deja lucrate.
Va dau un exemplu, ca sa asociez factura cu avizul, trebuie sa trec pret pentru fiecare marfa din avize. In situatia in care eu am un aviz din iulie in care am trecut si pretul pentru fiecare tip de marfa, iar factura o primesc in august si le asociez, la fel imi apare marfa respectiva pe ambele luni. Din acest motiv inregistrez avizele cu valorea 0 pentru furnizorii care ne intocmesc facturile ulterior.
Ma confrunt cu aceasta problema de mult timp si nu stiu cum sa remediez problema
Ma confrunt cu aceasta problema de mult timp si nu stiu cum sa remediez problema
De ce lucrezi cu CMP, ce bunuri cumperi de nu se pot distinge in mod substantial unele de altele ?!
Suntem o firma care colecteaza deseuri nepericuloase - folie, carton , plastic , sticla
Ai creata gestiune cantitativ-valorica? Pe ce tipologie lucrezi avizele la intrari? Pun aceste intrebari, ca nu inteleg de ce ti-ar dubla marfa, daca tu faci asocierea avizelor corect cu factura.
Pentru IonelA125
Nu exista intre parti un contract pe baza careia sa stii ca sunt preturile?
Daca nu, atunci sa soliciti de la furnizor ca pe aviz sa fie trecut si valoarea, iar in caz contrar sa existe un document semnat intre parti prin care se cunosc preturile, valabil cel putin pentru un anumit interval de timp.
Nu exista intre parti un contract pe baza careia sa stii ca sunt preturile?
Daca nu, atunci sa soliciti de la furnizor ca pe aviz sa fie trecut si valoarea, iar in caz contrar sa existe un document semnat intre parti prin care se cunosc preturile, valabil cel putin pentru un anumit interval de timp.
Am gestiunea cantitativ- valorica. Cum adica pe ce tipologie lucrez avizele?
Avem un doc. prin care se specifica pretul pentru fiecare tip de marfa, dar pe aviz ni se trece doar cantitatea, urmand ca la sfarsit de luna sau la inceputul lunii urmatoare, dupa caz, sa se intocmeasca factura pe intreaga cantitate din luna.
Si mie mi s-ar fi parut logic ca in momentul in care asociez factura cu avizul sa se fac un singur stoc. din moment ce eu am avizul, fara pret, ulterior vin si inregistrez factura cu pret in luna urmatoare, nu am cum sa le asociez deoarece mi se modifica stocul si in urma.
Aveti o solutie pentru a regla stocurile?
Si mie mi s-ar fi parut logic ca in momentul in care asociez factura cu avizul sa se fac un singur stoc. din moment ce eu am avizul, fara pret, ulterior vin si inregistrez factura cu pret in luna urmatoare, nu am cum sa le asociez deoarece mi se modifica stocul si in urma.
Aveti o solutie pentru a regla stocurile?
In mod normal pe baza documentului prin care se specifica pretul introduci introducerea avizului se face cu valoare, astfel la primirea facturii se face doar asocierea cu avizul.
Solutia depinde de cand sunt problemele. Exista posibilitatea de a revenii pe avizele vechi, dupa care sa reintroduci facturile prin asociere cu avizele in cauza?
Daca nu, atunci incearca sa utilizezi optiunea de "operatii" -> "alte operarii cu stocuri" -> "operatii speciale".
Totusi eu as sugera sa treci la o descarcare FIFO (in loc de CMP).
Solutia depinde de cand sunt problemele. Exista posibilitatea de a revenii pe avizele vechi, dupa care sa reintroduci facturile prin asociere cu avizele in cauza?
Daca nu, atunci incearca sa utilizezi optiunea de "operatii" -> "alte operarii cu stocuri" -> "operatii speciale".
Totusi eu as sugera sa treci la o descarcare FIFO (in loc de CMP).
Si daca as trece la metoda FIFO sunt sanse ca toate stocurile sa mi se modifice?
Care este procedura prin care se poate schimba metoda de lucru?
Mentionez faptul ca lucrez de un an cu aceasta metoda.
Nu cunosc partea de contabilitate de la A la Z, am bazele, iar restul am invatat pe parcurs.
Multumesc!
Care este procedura prin care se poate schimba metoda de lucru?
Mentionez faptul ca lucrez de un an cu aceasta metoda.
Nu cunosc partea de contabilitate de la A la Z, am bazele, iar restul am invatat pe parcurs.
Multumesc!
Este posibil sa se modifice, sincer n-am incercat nici o data trecerea.
In mod normal aceasta modificare se face la inceput de an, dupa ce ai validat descarcare pe anul precedent.
Poate ca si prin pas, ar trebui sa reglezi stocul, sa fie cel corect.
In mod normal aceasta modificare se face la inceput de an, dupa ce ai validat descarcare pe anul precedent.
Poate ca si prin pas, ar trebui sa reglezi stocul, sa fie cel corect.