Ascundere automata articole cu stoc zero
Ascundere automata articole cu stoc zero
Salutare. Exista vreo bifa pe undeva care sa ascunda, in momentul operarii in ecranul iesiri, articolele care au stoc zero?
Re: Ascundere automata articole cu stoc zero
Sa inteleg ca nu se poate?
Da, stiu, e din 2022 intrebarea... dar problema este cat se poate de actuala doi ani mai tarziu...
Pana acum, singura metoda de a le ascunde este sa editezi articolul si sa bifezi la detalii "blocat"... iar cand ai 100 sau chiar 1000 de articole, asta devine o tortura. Apoi, daca primesti stoc pe vreunul dintre ele, trebuie sa le editezi din nou si sa scoti bifa. In codul programului, o simpla bifa in configurarea societatii ar putea rezolva aceasta problema.
Poate, totusi, cineva intelege ca nu este un moft si ia decizia sa implementeze asta...
Pana acum, singura metoda de a le ascunde este sa editezi articolul si sa bifezi la detalii "blocat"... iar cand ai 100 sau chiar 1000 de articole, asta devine o tortura. Apoi, daca primesti stoc pe vreunul dintre ele, trebuie sa le editezi din nou si sa scoti bifa. In codul programului, o simpla bifa in configurarea societatii ar putea rezolva aceasta problema.
Poate, totusi, cineva intelege ca nu este un moft si ia decizia sa implementeze asta...
păi de ce să le ascunzi? dacă în recepții ai un produs din acela care are stoc zero și nu "îl vede" programul.. că este ascuns ce faci creezi altul nou cu aceeași denumire ?
cu ce deranjează că sunt acolo? chiar cu stoc zero..?
cu ce deranjează că sunt acolo? chiar cu stoc zero..?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
poți face așa
introduci ex.
tastezi la denunire articol "100"
apesi CTRL+ENTER si va apare articolele:
"PAINE 0,100kg"
"ZAHAR kg 100"
"1000mm NIKEL"
poți alege ușor ce articol se potriveste..
Sper să ajute.
introduci ex.
tastezi la denunire articol "100"
apesi CTRL+ENTER si va apare articolele:
"PAINE 0,100kg"
"ZAHAR kg 100"
"1000mm NIKEL"
poți alege ușor ce articol se potriveste..
Sper să ajute.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Pentru DanielN
Desi nu prea cred ca se va implementa, cel mai bine trimite e-mail echipei Saga, ei decid ce si cum se poate realiza.
Sa ne zici si noua ce ai reusit.
Desi nu prea cred ca se va implementa, cel mai bine trimite e-mail echipei Saga, ei decid ce si cum se poate realiza.
Sa ne zici si noua ce ai reusit.
-
Odata, de mult, am scris si am primit raspunsul, de mai jos:
From: Ion Gheorghe [mailto:[email protected]]
Sent: Monday, January 18, 2021 9:11 AM
To: SAGA Software
Subject: Rugaminte.
Buna dimineata,
Va rugam, daca este posibil, sa introduceti la Nomenclatoare >>Articole un buton " Selectie rapida " care sa permita blocarea articolelor vechi, fara rulaje, din anii precedenti, ca urmare a mutatiilor intervenite in activitatea/activitatilor firmelor.
Va multumim anticipat!
Pe luni, 18 ianuarie 2021, 10:02:42 EET, [email protected] <[email protected]> a scris:
Buna ziua,
Blocarea blocarea articolelor vechi, fara rulaje, din anii precedenti se poate efectua cu ajutorul optiunii din panoul "detalii" aferente meniului Fisiere-Articole.
Cu stima,
Cristina Schiopu
Asistenta Clienti
SAGA Software
lun., 18 ian. 2021 la 10:27
Asta stiam. Ma interesa, daca butonul " blocat " era, in tabel, intr-o coloana distincta, asa cum sunt: Tip, Stoc curent, Grupa...... si ar permite selectarea multipla si rapida. In momentul de fata, pentru blocarea unui articol, trebuie: selectat articolul, modificare, blocare, salvare.
Va multumesc frumos!
Sent: Monday, January 18, 2021 9:11 AM
To: SAGA Software
Subject: Rugaminte.
Buna dimineata,
Va rugam, daca este posibil, sa introduceti la Nomenclatoare >>Articole un buton " Selectie rapida " care sa permita blocarea articolelor vechi, fara rulaje, din anii precedenti, ca urmare a mutatiilor intervenite in activitatea/activitatilor firmelor.
Va multumim anticipat!
Pe luni, 18 ianuarie 2021, 10:02:42 EET, [email protected] <[email protected]> a scris:
Buna ziua,
Blocarea blocarea articolelor vechi, fara rulaje, din anii precedenti se poate efectua cu ajutorul optiunii din panoul "detalii" aferente meniului Fisiere-Articole.
Cu stima,
Cristina Schiopu
Asistenta Clienti
SAGA Software
lun., 18 ian. 2021 la 10:27
Asta stiam. Ma interesa, daca butonul " blocat " era, in tabel, intr-o coloana distincta, asa cum sunt: Tip, Stoc curent, Grupa...... si ar permite selectarea multipla si rapida. In momentul de fata, pentru blocarea unui articol, trebuie: selectat articolul, modificare, blocare, salvare.
Va multumesc frumos!

Am specificat in mesajul initial ca este vorba de ecranul IESIRI, adica acolo unde introduci facturile catre clienti.
De deranjat... deranjeaza faptul ca uneori sunt peste 1000 de articole in stoc si 100-200 active, iar daca nu cunosti exact codul stai sa dai scroll... Printre altele, este si o chestiune de "hai sa ne facem viata mai usoara/frumoasa" si "merge si asa". Evident, Romania mereu opteaza pentru a doua versiune... de lene, nu de alta.
caută articolele cum ți-am scris mai sus nu după cod ci după un șir de litere din denumire... scrii ceva din nume CTR+ENTER și alegi
Am pus si in forumul Sugestii cererea. Pe mail am mai trimis diverse chestii in trecut si, in general, raspunsul este "nu facem customizari"... ca si cum ar fi o optiune ce m-ar interesa strict pe mine, asa de nebun m-am apucat sa vreau eu ceva. Dar mie imi vin de la clienti si cunostinte zeci de intrebari de genul asta.
Este vorba de niste sute, uneori peste o mie de articole care ar trebui dezactivate. Este o munca de chinez - destul de amuzant este ca unii dintre cei care sunt in situatia asta si m-au intrebat de o solutie, chiar sunt chinezigheorghei642 scrie: ↑Vin Iul 05, 2024 2:43 pm trebuie: selectat articolul, modificare, blocare, salvare.

Pentru DanielN
Atunci fiecare utilizator (client/cunostinta) trebuie sa solicite separat.
Poate s-ar putea introduce ca, cu ajutorul unui fisier excel, unde se introduce codul si acea coloana cu blocare, prin care s-ar putea in masa modifica acea casuta.
Dar, este posibil, ca dpdv tehnic nu se poate rezolva.
Atunci fiecare utilizator (client/cunostinta) trebuie sa solicite separat.
Poate s-ar putea introduce ca, cu ajutorul unui fisier excel, unde se introduce codul si acea coloana cu blocare, prin care s-ar putea in masa modifica acea casuta.
Dar, este posibil, ca dpdv tehnic nu se poate rezolva.