Filiale/sucursale cu cod fiscal dar toate cu acelasi cod de TVA

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
mateid104

Filiale/sucursale cu cod fiscal dar toate cu acelasi cod de TVA

#1 Mesaj de mateid104 »

Daca avem clienti cu mai multe filiale cu cod fiscal dar care au toate acelasi cod de TVA, cum putem factura si tine evidenta pe filiale ca si clienti separati?

balazse

Re: Filiale/sucursale cu cod fiscal dar toate cu acelasi cod de TVA

#2 Mesaj de balazse »

Nu cumva acele filiale au doar cod fiscal pentru partea de salarii, caz in care se foloseste CIF-ul emis pe sediu?
Daca vrei sa tii evidenta pentru mai multe locuri de livrare, o optiune ar fi sa creezi pentru fiecare un cod de client, dar in denumire sa treci o diferentiere, precum la fiecare sa treci CIF-ul de la sediu.
O alta optiune ar fi ca la nivel de factura sa treci manual coloana "informatii suplimentare" care va aparea si in meniul "situatie-clienti".

mateid104

#3 Mesaj de mateid104 »

Multumesc, la prima varianta m-am gandit si eu dar nu eram sigur daca nu este si o alta varianta mai buna. La cea de-a doua varianta se poate folosi pentru evidenta separata pe filiale doar fisierul exportat in excel de la situatia clienti, nu?

ganeam951

#4 Mesaj de ganeam951 »

Incearca in fisiere-grupe, activitati-articole-furnizori-clienti , unde poti crea cate filiale doresti. Dupa ce ai terminat , cand emiti o factura, in partea a doua a facturii (unde ai ce contine aceasta),
in dreapta randului, selectezi la "activitate" denumirea filialei dorite. Astfel in situatie clienti ai posibilitate de selectie dupa grupa (filiala)

Scrie răspuns